Societat

vilafranca del penedès

Troben el cadàver d'un home lligat de mans i peus als afores de Vilafranca

Un veí que passejava per la carretera de les Cabanyes va descobrir el cos dimarts a la tarda

La família feia dos dies que l'havia trobat a faltar

La policia investiga la mort d'un home veí de Vilafranca, Josep Just Palau, que va ser trobat dimarts a la tarda al voral de la carretera de les Cabanyes. El cos de la víctima, de 57 anys, estava tirat al costat d'una furgoneta, registrada a nom d'un seu germà, i lligat de mans i peus amb cordes i filferro. Presentava diversos cops, però, segons fonts de la investigació, cap d'ells semblava a simple vista mortal de necessitat. El cos el va descobrir un veí de Vilafranca que passejava per la zona. Al voltant de les quatre de la tarda va donar l'avís al servei 112 i el servei d'emergències va alertar la policia local de Vilafranca, que van ser els primers a arribar, i els Mossos d'Esquadra.

Pistes al lloc dels fets

Diversos agents de la unitat territorial d'investigació dels Mossos es van traslladar al lloc dels fets per intentar trobar alguna pista que pugui conduir fins als autors de l'homicidi. La víctima anava indocumentada, però la pista la va donar la documentació de la furgoneta, que anava a nom d'un seu germà. Fonts pròximes a la investigació van confirmar ahir que la víctima, Josep Just Palau, no tenia cap antecedent policial ni se'l relaciona amb cap grup de delinqüència, de manera que totes les hipòtesis sobre el mòbil del crim estan obertes, incloses la d'un robatori o una revenja. El cadàver va ser traslladat al dipòsit on se li va fer l'autòpsia per tal de determinar les causes de la mort, que ahir es desconeixien. Aquesta pista, així com l'anàlisi del lloc on va aparèixer i l'entorn familiar i d'amistats, serà clau per determinar el mòbil del crim i perquè la policia pugui enfocar la investigació. El fet que el cadàver no estava amagat sinó que es veia fàcilment des del camí fa pensar els investigadors que l'autor o autors del crim van marxar molt ràpidament del lloc sense ni tan sols preocupar-se d'amagar el cos. És més, la policia ni tan sols descarta que la víctima hagués estat apallissada i hagués mort en un altre lloc i que els agressors l'haguessin traslladat a la carretera de les Cabanyes per desfer-se del cos. Fonts pròximes al cas van explicar ahir que la família de la víctima fins fa alguns anys residia a Barcelona tot i que tenia diverses propietats a Vilafranca, entre les quals, uns terrenys al Balcó de les Clotes, relativament a prop d'on va aparèixer el cos, i un pis a Vilafranca on Josep Just s'havia traslladat a viure amb la seva família.

LA DATA

22.02.11
Un home que passejava pel voral de la carretera de les Cabanyes localitza el cadàver i avisa el servei 112.

LA XIFRA

57
anys són els que tenia la víctima, Josep Just Palau, que feia uns anys que s'havia instal·lat a Vilafranca.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES