Societat

La policia registra la seu d'UM per un presumpte cas de finançament irregular d'aquest partit

El registre s'està produint arran d'una denúncia interposada per la Fiscalia Anticorrupció

El titular de jutjat d'instrucció número 8 de Palma Antoni Rotger ha ordenat l'operació

Agents de la policia judicial, pertanyents al grup de delictes econòmics, juntament al fiscal anticorrupció Pedro Horrach, està registrant des de primera hora d'aquest matí la seu d'Unió Mallorquina (UM) per un presumpte cas de finançament irregular d'aquest partit polític, segons han informat fonts jurídiques.

El registre s'està produint per ordre del titular de jutjat d'instrucció número 8 de Palma Antoni Rotger arran d'una denúncia interposada per la Fiscalia Anticorrupció. L'operació policia continuarà al llarg del dia amb altres registres, segons fonts jurídiques.

Les investigacions se centren en una presumpta recaptació irregular de vots a nivell municipal durant les eleccions passades i en la contractació de militants d'UM en diferents càrrecs de l'ajuntament, malgrat que en aquests càrrecs no tenien cap funció, sinó que es dedicaven a tasques de partit.

Per tant, s'estaria investigant un delicte de malversació de fons públics.

L'operació deriva d'altres casos de corrupció ja oberts en els últims mesos relacionats amb aquest partit, segons les fonts, que han indicat que no se sap si després s'instruirà com un cas separat o s'inclouran dins d'una de les causes ja obertes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.