Societat

SEGURETAT

Els bombers que van donar suport a Delta 0, investigats

Un sindicat del cos denuncia que una trentena de comandaments van anar al jutjat de Gandesa el dia de la seva declaració estant de servei i fent ús del cotxe oficial

Interior ha obert un expedient

La direcció general de Prevenció i Extinció d'Incendis ha obert un expedient informatiu per determinar si algun dels comandaments dels bombers que el 13 de desembre es van desplaçar al jutjat de Gandesa per donar suport a Delta 0, imputat per l'incendi d'Horta, va abusar del seu càrrec fent ús del vehicle oficial per traslladar-se a la Terra Alta. El nou director general, Jordi Gassió, s'ha vist forçat a ordenar aquesta investigació arran de la denúncia registrada al departament pel sindicat CATAC el 21 de gener passat, just una setmana després que Delta 0 declarés al jutjat.

Segons aquest sindicat, una trentena de comandaments dels bombers de diverses regions de Catalunya van acudir als jutjats de Gandesa per mostrar el seu suport a l'inspector Carles Font, Delta 0. Tots duien l'uniforme reglamentari en un acte que el sindicat considera “privat”. CATAC troba “no justificades, i menys en temps de crisi” les despeses derivades del trasllat (gasoil i peatges) que van anar a càrrec de l'erari públic. En la carta tramesa a Interior, el sindicat assegura que entre els assistents “possiblement hi havia algun comandament que estava de servei”.

Guàrdia permanent

Una portaveu de la direcció general de Prevenció i Extinció d'Incendis va confirmar ahir a aquest diari que s'està recollint tota la informació necessària per determinar si es va cometre algun tipus d'abús, si bé va assegurar que la gran majoria dels comandaments que van ser presents el 13 de gener a Gandesa estaven de guàrdia permanent. A més, segons Interior, molts dels que van anar a donar suport a l'inspector Carles Font, Delta 0, van anar-hi amb el seu cotxe particular o bé van compartir el cotxe oficial. Entre els caps que van desplaçar-se a Gandesa hi havia el subdirector general operatiu i màxim comandament del cos, l'inspector Joan Rovira, i diversos caps de regions.

En l'escrit dirigit al director general de Prevenció i Extinció d'Incendis i signat per tres delegats de CATAC, el sindicat exigeix al departament que obri un expedient administratiu per “esbrinar les possibles responsabilitats i/o faltes disciplinàries” que haurien pogut cometre els caps. I demana una cosa més: “La devolució dels diners públics malbaratats en assumptes privats”.

LA DATA

13.01.11
L'inspector Carles Font, cap de guàrdia en l'incendi d'Horta, declara com a imputat al jutjat de Gandesa.

LA XIFRA

30
comandaments del cos de totes les regions d'emergències del país es desplacen a Gandesa per donar-li suport.

LA FRASE

Les despeses de trasllat a càrrec de l'erari públic no estan justificades i menys en temps de crisi
Carta a Interior
SINDICAT CATAC


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.