Societat

La neu emblanquina l'interior valencià en cotes de 600 metres

Alguns municipis de les comarques del Nord acumulen gruixos de més de 10 centímetres

Les màquines llevaneu i els equips d'emergències actuen en algunes carreteres secundàries de la zona

Les comarques interiors de L'Alt Maestrat, Els Ports i L'Alcalatén, a la demarcació de Castelló, es troben des d'aquest dijous en situació d'emergència a causa de nevades, que s'han produït en alguns municipis amb gruixos de fins a 10 centímetres de neu. Les màquines llevaneu i els equips d'emergències actuen en algunes carreteres secundàries de la zona. Calen cadenes per circular en algunes vies secundàries al Coll d'Ares, Vistabella, Atzeneta del Maestrat i la Tinença de Benifassà. La conselleria valenciana de Governació també ha decretat la preemergència taronja per nevades en cotes de 600 i 700 metres d'alçada a les demarcacions de València i Alacant.

Les màquines llevaneu actuen en alguns punts de l'interior del País Valencià, on des d'aquest dijous la neu està dificultant la circulació en algunes vies secundàries. Aquestes afectacions han provocat que els xiquets que diàriament es desplacen en autobús des d'Ares del Maestrat fins l'escola de Benassal (Alt Maestrat) no hagin pogut avui anar a classe.

Segons que informa el consistori d'Ares del Maestrat, a les 10h la carretera CV-15 pel Coll d'Ares era transitable, però els pares han decidit que es quedessin al municipi en no conèixer l'evolució de la situació. El gruix de neu acumulat és d'uns 10 centímetres al municipi d'Ares després de tota una jornada nevant.

Aquestos gruixos de neu també han arribat a municipis com Vilafranca (Ports), on les màquines llevaneu també han treballat des de primera hora del matí comunicar per carretera el municipi, segons ha informat l'Ajuntament de Vilafranca.

La conselleria de Governació, a través del Centre de Coordinació d'Emergències, manté per aquest divendres, Emergència situació zero decretada dijous, per nevades a les comarques de l'Alt Maestrat, els Ports i l'Alcalatén a la demarcació de Castelló.

La conselleria igualment manté preemergència per nevades, nivell taronja a l'interior de la demarcació de Castelló, a l'interior de la de València i al litoral nord de la d'Alacant. S'esperen gruixos de fins a sis centímetres en cotes de 600 metres a Castelló, i en 700 metres a València i litoral nord d'Alacant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.