Societat

successos

Dos nens i les seves mares moren en un xoc

El cotxe en què viatjaven va envair el carril contrari i va topar frontalment contra un camió a l'N-340 a Tarragona

Dues mares i els seus dos fills –una nena d'un any i un nen de vuit– van morir ahir cap a un quart de deu del matí després que el turisme en què viatjaven en sentit sud envaís el carril contrari a l'alçada del quilòmetre 1.172 de l'N-340, al límit entre els termes de Tarragona i Altafulla, i xoqués frontalment contra un camió, el conductor del qual va resultar il·lès. Les dones, de 31 i 40 anys, eren d'origen llatinoamericà i veïnes del municipi de Torredembarra

La violència de la col·lisió va fer que les quatre víctimes morissin a l'acte i que el cotxe quedés atrapat sota el camió, la qual cosa va dificultar el treball de les cinc dotacions de bombers que hi van intervenir per extreure'n els cadàvers. Aquestes tasques es van allargar dues hores i van requerir la intervenció d'una grua. El camió transportava gasoil i va caldre transbordar el combustible abans de retirar el vehicle de la calçada. Això va obligar a tallar el trànsit en els dos sentits durant hores i a desviar-lo cap a la T-202 i l'antiga N-340.

Segons va informar l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, els dos menors anaven sense cinturó i tot apunta que el sinistre es va produir per un “badada” de la conductora. “El que més em preocupa és que els nens no portessin protecció infantil”, va lamentar Ballesteros, que va recordar que aquesta zona té una sinistralitat molt baixa d'ençà que, ara fa un any i mig, es posés en servei en aquest punt el nou tram de l'autovia A-7. Per la seva banda, el president de la Generalitat, Artur Mas, va qualificar de “desgràcia” l'accident i va fer una crida a tenir la màxima prudència al volant. En aquest mateix sentit, el director del Servei Català de Trànsit, Joan Aregio, va demanar precaució als conductors per tal d'evitar la implicació de tercers en accidents, i va apel·lar a la necessitat de prevenir “distraccions i excés de velocitat perquè no es produeixin xocs frontals”.

Tot i això, hores després, una altra col·lisió frontal entre un camió i un turisme a l'eix transversal a Calonge de Segarra (Anoia) es va saldar amb la mort del conductor del cotxe. Els dos ocupants del camió en van sortir il·lesos.

Una senyalització que pot donar lloc a equívocs

Tot i que és sens dubte l'accident més greu, el d'ahir al matí no és el primer incident que es produeix en aquest punt de l'N-340, tal com van explicar sobre el terreny alguns dels bombers desplaçats al lloc del sinistre. Malgrat que no en sigui la causa per força, el fet és que, a pocs metres del lloc dels fets, un doble cartell elevat alerta els conductors que han de prendre el desviament cap a Altafulla o bé seguir cap a Tarragona per l'autovia A-7, en la qual es transforma l'N-340 tot just uns metres més avall. Aquesta segona indicació pot moure a confusió, ja que se situa just sobre el carril esquerre i, tot i que hi ha una línia contínua a terra, podria fer pensar que la via ja és d'un sol sentit, i que cal agafar aquell carril per seguir en direcció sud. Ja hi ha hagut algunes queixes per aquest motiu, però de moment la senyalització no s'ha canviat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona