Societat

LA CRÒNICA

De la tradició a la innovació

Festast ha distribuït 10.000 degustacions en tres dies

Cuina japonesa i catalana a la vegada, un plat que per fora sembla asiàtic però que quan el tastes perceps que els productes són de la terra. Aquesta és la proposta gastronòmica que la cuinera Carme Ruscalleda, amb tres estrelles Michelin, va oferir ahir en la jornada professional de la fira alimentària Festast de Tortosa. La presència de la xef va atreure un públic nombrós a la fira, de fet més de 150 professionals s'hi van inscriure, però la seua presentació va decebre molts dels assistents perquè estava totalment afònica. Això sí, la prestigiosa cuinera va donar les corresponents indicacions perquè s'expliqués el seu plat, que entre els ingredients incloïa albergínies japoneses i botifarra negra. També el xef del restaurant Torreó de l'Indià de Xerta, Fran López, amb una estrella Michelin, va exposar l'elaboració d'un plat a base d'anguila, galeres i musclos. “La innovació passa per presentar un producte de la zona de forma totalment diferent”, va dir López.

Festast va tancar les portes ahir al vespre amb un balanç molt positiu. “S'han distribuït 10.000 degustacions”, va manifestar el regidor de Fires de l'Ajuntament de Tortosa, Ricard Forés, que considera que la mostra està totalment consolidada. De fet, enguany tot i la crisi econòmica s'ha incrementat el nombre d'expositors participants, que han arribat a la setantena. Pel que fa a la procedència dels visitants, Forés va destacar que coincidint amb la fira alimentària va tenir lloc una trobada d'autocaravanes a Tortosa, que van utilitzar el nou aparcament habilitat per l'Ajuntament, i que es plantegen una cita anual a la ciutat en les mateixes dates. “És una fira amb potencial per atreure visitants”, va dir el regidor de Fires.

També en el marc de la fira alimentària de Tortosa es van lliurar els premis gastronòmics Llorenç Torrado. En la categoria de productors i comerciants, el guardó va ser per a l'Associació Territori del Sénia per l'oli de les oliveres mil·lenàries, una entitat que promou el desenvolupament d'aquest territori a través de l'impuls a l'elaboració d'oli d'oliva, afavorint la innovació i l'ús de noves tecnologies. Isidre Gironès, del restaurant Ca l'Isidre de Barcelona, va guanyar el premi de cuiners i restauradors per la barreja que fa al seu establiment de tradició i modernitat. Finalment, el premi en la categoria de divulgadors va ser per al cuiner i escriptor Josep Lladonosa (Lleida) per la seua tasca de recerca sobre la cultura del menjar a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.