Societat

TRIBUNALS

Querella contra l'hospital de Tremp per la mort d'un nadó

Els pares d'una nena de 18 mesos denuncien dues doctores del centre per homicidi

Va morir set hores després

Una matrimoni de Barcelona ha presentat una querella contra dues doctores de l'hospital públic de Tremp perquè el seu diagnòstic erroni va provocar la mort de la seva filla, Jana, de 18 mesos. El titular del jutjat 1 de Tremp ha admès a tràmit aquesta querella, en què s'acusa d'homicidi imprudent totes dues professionals, i en fa responsable civil subsidiari l'hospital i el Servei Català de la Salut.

Els fets van passar el 26 d'agost passat, quan la família era de vacances a Moror (Lleida). Aquella nit, la petita no parava de plorar i, quan va vomitar, van dur-la a l'hospital de Tremp. Primer van indicar-los que la nena estava deshidratada i que patia gastroenteritis. Van fer-li la prova de la glucèmia, i una de les querellades va concloure que la menor era diabètica. “Un diagnostic aventurat i temerari, fet sense unes mínimes proves complementàries”, afirma Antonio Fontanilla, advocat de la parella. Afegeix que la pediatra i la metgessa en cap van respondre als pares que l'elevada glucèmia que tenia la nena no podia tenir un altre origen, i no van fer-li cap prova més per determinar els forts dolors abdominals que patia.

La nena havia de ser traslladada a l'hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona. Van exposar-los que l'ambulància medicalitzada tardaria força i que era millor que esperessin a l'endemà que la duria un helicòpter en mitja hora. La petita, però, va morir a tres quarts de sis del matí d'una aturada cardiorespiratòria. L'autòpsia va revelar que patia una obstrucció intestinal causada per una invaginació ileocòlica, que “podia haver estat tractada urgentment si se li hagués practicat una ecografia”, afirma Fontanilla. El lletrat clou que els pares han denunciat el cas després de saber que la Generalitat ha canviat la gestió de l'hospital per les queixes rebudes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.