Societat

VIMBODÍ I POBLET

La Nit de l'Enologia reconeix el talent de quatre enòlegs

L'hostatgeria de Poblet va ser ahir l'escenari de la vetllada enològica, en què es va premiar els candidats

Per cinquè any consecutiu, l'Associació Catalana d'Enòlegs (ACE) va organitzar ahir al vespre la Nit de l'Enologia, que enguany va tenir com a escenari l'hostatgeria del monestir de Poblet. En la vetllada enològica, en què es va premiar els enòlegs més destacats –escollits a través d'un procés de votació dels socis de l'ACE– en les diverses categories, hi va haver una àmplia representació d'aquest col·lectiu al país.

En la vetllada, es van atorgar quatre guardons. El primer va ser per a la millor trajectòria professional, que va recaure en l'enòleg Carles Playà, per la seva perseverança al capdavant de l'Associació Catalana d'Enòlegs durant molts anys; el segon, per a la proposta més innovadora o projecte d'investigació, que va ser per a Joan Rovira, per la seva aposta en el Iomus, un escumós elaborat amb la varietat Sumoll, utilitzant diferents mètodes; el tercer, per a l'enòleg amb més carisma i/o empenta enològica, que va ser per a Raül Bobet, per la seva iniciativa a l'hora de crear projectes vinícoles en diferents zones geogràfiques, i el quart es va lliurar a Agustí Torelló, en reconeixença dels més de 25 anys en la professió, per tota una vida dedicada al món del cava. Durant la nit també es va distingir el periodista Joan Nebot per la tasca de difusió del món del vi i la viticultura.

Jornada tècnica

El conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, i el president de l'ACE, Josep A. Llaquet, van ser els encarregats d'encetar ahir, a l'hostatgeria de Poblet, el XXII Congrés de l'Associació Catalana d'Enòlegs, amb la jornada tècnica Alternatives de tapada, en què van participar fabricants i els enòlegs que en la seva tasca diària han de corregir i controlar la tapada dels vins.

La jornada de debat va incloure una taula rodona, que va servir per parlar dels principis bàsics relacionats amb l'embotellament, i fins a un tast tècnic, a càrrec de Bertrand Robillard (Institut Obert de Catalunya). Una de les ponències va tractar del control de qualitat del suro i va ser a càrrec dels tècnics de l'Institut Català del Suro Ivan Fernández i Francesc Pastor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El vi badaloní de Sant Jeroni

Badalona
GIRONA

El caos a Rodalies afecta veïns i visitants de la mostra floral

GIRONA
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Reforma integral del pàrquing a la Corxera, amb tarifes toves

SANT FELIU DE GUÍXOLS
MEDI AMBIENT

Plantats 500 ceps terrassencs més a la finca de Mossèn Homs

TERRASSA
LA CRÒNICA

‘Ace’ i partit al paternalisme tennístic

MEDI AMBIENT

Calella deixa en mans de la natura la recuperació de la sorra perduda a la platja de Garbí

CALELLA
GIRONA

L’Ajuntament es queixa de falta de recursos extra per executar els projectes dels fons Next Generation

girona
SOCIETAT

Recerca pilot de la URV per detectar a Tarragona el sensellarisme ocult

TARRAGONA
Estats Units

Mor el pacient que va rebre un ronyó de porc modificat genèticament

Barcelona