Un article contra els excrements dels gossos a Palafolls deriva en una campanya de desprestigi contra un tècnic municipal

Un article sense signar a la Revista Independent de Palafolls (RiP) ha provocat una campanya de desprestigi contra el coordinador de Cultura i càrrec de confiança de l'Ajuntament, Antonio Selvaggi, per part de l'Associació dels Amics dels Animals de Palafolls. L'entitat atribueix a Selvaggi –que forma part del consell de redacció de la RiP– l'autoria directa de l'escrit i li retreu que sigui un treballador de l'Ajuntament «i mà dreta de l'alcalde» qui faci «unes afirmacions criticant els defensors dels animals».

Palafolls, lliure de gossos

En l'article de la revista es qüestiona la necessitat de disposar d'una plataforma «en defensa del dret de les persones a tombar-se sense por damunt la gespa del parc» per evitar aixafar un excrement abandonat per un propietari incívic, critica que hi hagi gossos dels considerats perillosos «que corren lliures i sense morrió» i fa una crida a un «Palafolls lliure de gossos! Algú s'hi apunta? Mort el gos, morta la ràbia... Així ho deien antigament, per alguna cosa deu ser.» Finalment, en l'escrit es proposa crear espais de convivència on només visquin persones amb animals de companyia. «Algú dirà que això se'n diu gueto... Qui sap? Potser tindrien força èxit.»

L'Associació dels Amics dels Animals a Palafolls ha deixat en mans del partit de defensa animal PACMA i el seu representant Julio Ortega la rèplica a l'article. Ortega no estalvia desqualificacions contra Antonio Selvaggi, a qui titlla, entre altres coses, de mediocre, superb, insensible i ignorant, i recomana que l'Ajuntament li pagui un tractament psicològic «perquè es curi de la seva cinofòbia i escatofòbia». A més, acusa el tècnic d'haver convençut l'alcalde, Valentí Agustí (PSC), perquè Palafolls no fos declarada ciutat amiga dels animals. En la carta de resposta, que s'ha fet arribar a polítics i mitjans de comunicació, s'hi afirma que l'obsessió de Selvaggi per eliminar els animals de companyia el fa poc mereixedor d'ocupar «un lloc de responsabilitat política» i que «li paguen un sou per vomitar tot un seguit de barbaritats obsessives». La carta demana finalment que siguin els ciutadans «que expressin el rebuig al regidor per tenir confiança plena en les decisions d'un home que odia els animals».

Accions legals

Antonio Selvaggi no va voler fer ahir cap declaració sobre la carta del PACMA i de l'Associació d'Amics dels Animals de Palafolls, però va remetre la responsabilitat de l'escrit publicat a la revista RiP. La publicació, a més, ha anunciat que s'està plantejant la possibilitat d'emprendre accions legals contra les dues entitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Es limita l’ús de petards per garantir una revetlla segura i inclusiva

girona
economia

Els conductors d’autobús del grup Moventis s’uneixen per reclamar més personal

lloret de mar
Serveis

Estiu d’obres i amb talls parcials a les línies L5, L2, L4 i L10 nord de metro a Barcelona

Barcelona

Les colònies i casals Pere Tarrés atendran 35.000 infants i joves, 6.500 d’ells becats

Barcelona
GIRONA

Projecten un camp solar al recinte de la depuradora de Campdorà

GIRONA

Denuncien pressions de l’Ajuntament per fer un desnonament

SALT
medi ambient

El Life MigratoEbre acaba amb la rampa de peixos de Xerta a punt

Tortosa
societat

La Diputació avança 1,9 milions per trobar fuites d’aigua en 120 municipis

Tarragona
salut

Crida a la ciutadania per “salvar” el servei de pediatria de l’Hospital de Mataró

Mataró