Societat

Vandellòs II es torna a connectar a la xarxa elèctrica

La central nuclear ha culminat dos mesos de treballs de reforma

La planta inicia un nou cicle de 14 mesos de funcionament després de realitzar la dissetena recàrrega de la seva història

La central de Santa Maria de Garoña comunica al CSN una incidència en el sistema de ventilació de la sala de control

La central nuclear de Vandellòs II s'ha tornat a connectar a la xarxa elèctrica després de finalitzar dos mesos de treballs i una nova càrrega de combustible que li permetrà operar durant 14 mesos més.

En aquest període, s'han dut a terme 7.000 ordres de treball previstes, corresponents a inspeccions, manteniment preventiu i correctiu i millores en la instal·lació, segons informa el Consell de Seguretat Nuclear (CSN).

El programa de recàrrega preveia, entre d'altres, la renovació de 61 dels 157 elements combustibles i la substitució del transformador principal. El nou ha estat fabricat per l'empresa ABB a Còrdova i consta de tres unitats i una de reserva. Té una potència de 420 MVa per unitat, superior a l'anterior, que en tenia 386 MVa.

A més, també s'han dut a terme la neteja química de l'interior de les canonades del sistema i una prova hidràulica posterior, així com la inspecció de les torres de salvaguardes i ventiladors.

En total, 1.300 professionals han participat en els treballs, en els quals la planta ha invertit prop de 20 milions d'euros.

L'última aturada per recàrrega de Vandellòs II es va realitzar al març de 2009. En aquella es van invertir 28 milions d'euros, a més d'altres inversions que van culminar en la pròrroga concedida pel ministeri d'Industria perquè la central pugui operar durant una dècada més.

Els treballs de remodelació es van prolongar aleshores durant quatre mesos, per la posada en servei d'un nou sistema de seguretat per a la refrigeració d'equipaments essencials.

Avaria a Garoña

La central nuclear de Santa María de Garoña (Burgos) ha comunicat avui al Consell de Seguretat Nuclear (CSN) una fallada en l'arrencada automàtica del sistema de ventilació d'emergència de la sala de control.

Aquesta ressenya s'ha produït arran d'una avaria a la font d'alimentació d'un monitor de radiació, que vigila l'atmosfera exterior.

Després de restablir el funcionament d'aquest monitor, s'ha normalitzat el sistema de ventilació d'aquesta sala, segons informa el CSN.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.