Societat

La Generalitat considera prioritari unir el tramvia de Barcelona

El conseller de Territori diu que està a l'espera que l'Ajuntament digui per on ha de passar la nova infraestructura

El Trambaix incorpora quatre nous combois que li permetran reduir les freqüències de pas

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha assegurat avui que la Generalitat considera una “prioritat” unir els dos ramals del tramvia i ha explicat que està a l'espera que el nou consistori que surti de les eleccions municipals d'aquest 22 maig digui per quina zona de Barcelona ha de passar la nova infraestructura.

“La prioritat és enllaçar els dos trams de la conurbació de Barcelona. Estem esperant que el govern municipal ens digui per on hem de començar”, ha explicat Recorder durant el viatge inaugural de quatre noves unitats del Trambaix.

El titular de Territori s'ha mostrat confiat que a partir del 23 de maig, Generalitat i Ajuntament s'asseuran per prendre “les decisions que correspongui”. En aquest sentit, ha assenyalat que el govern té el “màxim interès” en aquesta operació i que la concessionària del servei (Tramvia Metropolità) també està disposada a tirar-ho endavant.

Segons el conseller, l'enllaç del Trambaix i el Trambesòs generaria un efecte multiplicador de la demanda i aquest transport públic es veuria “molt millorat”.

“El primer que ha d'estar interessat en que això vagi el més ràpidament possible és l'Ajuntament de Barcelona, perquè es tracta d'un servei públic”, ha afirmat Recoder.

Alguns dels candidats al consistori barceloní ja han fet les seves propostes per a l'ampliació d'aquesta infraestructura. L'actual alcalde i candidat socialista, Jordi Hereu, ha descartat la connexió del tramvia en el proper mandat. En canvi, el candidat d'ICV-EUiA, Ricard Gomà, aposta per l'enllaç per la Diagonal, mentre que l'alcaldable de CiU, Xavier Trias, opta per deixar al criteri dels tècnics els carrers per on hauran de passar les vies.

Inversió al transport públic

Aquest dilluns han entrat en funcionament quatre nous tramvies del Trambaix, el que permetrà reduir la freqüència de pas de cinc a quatre minuts en el tronc comú de les tres línies, que va de Francesc Macià fins a Montesa.

Quant als ramals de les línies que van des de Montesa fins a Sant Joan Despí i Sant Feliu-Consell Comarcal, l'interval de pas es reduïx de 15 minuts a una mitjana de 12.

Per a això, Tramvia Metropolità, d'acord amb el contracte de concessió signat amb l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM), ha invertit 12,9 milions d'euros, sense IVA.

“És una bona notícia en època de crisi. Hi ha moltes inversions públiques que afortunadament no només depenen dels pressupostos públics, ara restringits, sinó d'una concessionària que presta un servei”, ha recalcat el conseller, qui ha remarcat la voluntat de l'administració de continuar invertint en el transport públic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.