Societat

SOCIETAT

Creen una comissió per desplegar la llei dels correbous

La integren representants del govern, els ajuntaments i les penyes, però no hi ha ningú de les protectores

Quan falten poques setmanes perquè comence la temporada de correbous a les Terres de l'Ebre –el Mas de Barberans és el primer poble que en fa per les festes de maig–, ahir es va constituir la comissió de seguiment que ha de concretar el desplegament de la llei que regula les festes tradicionals amb bous de Catalunya. Aquesta llei, que es va aprovar el setembre de l'any passat, deixa la porta oberta a ampliar el calendari de festes taurines a les Terres de l'Ebre en el cas de municipis que ara no en fan però que poden demostrar tradicionalitat, o en casos de celebracions excepcionals.

La llei és força ambigua amb aquests dos conceptes, i ara cal elaborar un reglament específic per concretar quan es poden autoritzar noves celebracions. “Volem posar fi a les polèmiques a l'hora d'interpretar-la”, va dir el delegat del govern a l'Ebre, Xavier Pallarés, que va recordar que fa uns mesos dos municipis, primer Camarles i després Paüls, van demanar poder fer bous fora de les dates tradicionals i se'ls va haver de denegar.

La comissió constituïda ahir la integren el mateix delegat del govern, un representant del Departament d'Interior, dos representants dels ramaders, dos més del Col·legi de Veterinaris, dos de les penyes taurines i també un representant de la Federació Catalana de Municipis i un altre de l'Associació Catalana de Municipis. No s'hi ha convidat cap membre de les associacions o entitats que defensen els drets dels animals.

La primera reunió de treball d'aquesta comissió es farà el 9 de juny.

Aldover vol tornar a fer bous per Sant Jordi

Primer va ser Camarles el que va demanar fer bous el desembre de l'any passat per commemorar els 32 anys de la segregació de Tortosa, apel·lant a la llei dels correbous. Després, Paüls, que va intentar recuperar la tradició taurina per les festes de Sant Antoni. En els dos casos, primer el tripartit, i després l'actual govern de CiU, se'ls va denegar perquè no havien acreditat amb prou documents la tradicionalitat. Ara és Aldover el que vol tornar a fer bous fora de les dates tradicionals: per Sant Jordi. “Només en fem per festes i ens sembla poc”, va dir ahir l'alcalde, el socialista Joan Ferré. Tot i això, no ho han arribat a sol·licitar formalment, assessorats per l'Agrupació de Penyes. “Ens han aconsellat que ens esperem que estiga fet el reglament”, va dir Ferré, que va assegurar que fa més de 30 anys a Aldover es feien bous per Sant Jordi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
religió

Montserrat vol que el seu ‘Mil·lenari’ sigui obert a tota la societat

Montserrat
societat

Estudien un projecte per crear pisos amb serveis per a gent gran que faciliti l’accés al lloguer als joves

Manresa
Campdevànol

Punt d’autoreparació de bicicletes a la font del Tòtil

Campdevànol
GIRONA

Els pagesos gironins protesten per una nova baixada del preu de la llet

GIRONA
Societat

Acord per ampliar el festival Roses de Reus

Reus
FIGUERES

Restauraran la façana i els elements patrimonials del Teatre el Jardí

FIGUERES
Urbanisme

Rebategen carrers de Sarrià per denunciar la destrucció dels jardins de Can Raventós

Barcelona
societat

Barcelona vol limitar l’horari d’obertura a l’entorn del carrer Tuset

barcelona
BADALONA

Els usuaris de Can Bofí Vell, condemnats a viure de nou al carrer

BADALONA