Societat

Trànsit fluid en la segona fase de l'operació sortida

Més de 150.000 vehicles surten aquest dijous de l'àrea metropolitana de Barcelona, el 38% dels que s'espera que ho facin fins divendres a la tarda

L'SCT atribueix als mal pronòstics meteorològics la davallada en els desplaçaments

Dos accidents mortals a les carreteres catalanes

Un total de 153.483 vehicles han sortit de l'àrea metropolitana de Barcelona aquest dijous, segons el darrer balanç avançat pel Servei Català de Trànsit (SCT). Aquesta xifra, que fa referència als vehicles que han sortit aquest dijous entre les tres i dos quarts de nou del vespre, suposa un 38 per cent dels 403.000 que es preveia que es desplaçarien fins a les tres de la tarda del divendres.

La segona fase de l'operació sortida de Setmana Santa ha estat molt tranquil·la, sense retencions i molt lluny de les previsions de Trànsit sobre el nombre de desplaçaments. L'SCT assenyala com a causa d'aquesta menor afluència a les carreteres els mals pronòstics meteorològics, que preveuen precipitacions generalitzades a tot Catalunya.

Amb tot, l'SCT avisa que encara hi ha marge de temps perquè es produeixin desplaçaments derivats de l'operació sortida, fins aquest divendres a les tres de la tarda. En aquest sentit, preveu que el volum de vehicles ja s'acostarà més a l'estimat. Això sí, s'ha registrat un decreixement respecte l'any anterior pel que fa a nombre de vehicles que han sortit de l'àrea metropolitana en la mateixa franja.

Pel que fa al retorn, es concentrarà majoritàriament en el diumenge 24 d'abril, a partir de les 12 del migdia, i fins la mitjanit del Dilluns de Pasqua, dia 25 d'abril.

Durant aquestes dies de Setmana Santa, més de 2.000 agents dels Mossos d'Esquadra s'encarregaran de vetllar per la seguretat viària i la mobilitat.

Es realitzaran més de 1.600 controls de Trànsit: 510 controls d'alcoholèmia i drogues, 509 punts per revisar l'ús del casc i del cinturó; 330 controls en relació al transport de mercaderies i 273 controls de velocitat.

Trànsit també ha ampliat el nombre d'efectius per controlar la xarxa viària durant la propera setmana.

Pasqua passada per aigua

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha alertat de l'arribada d'una extensa zona de baixes pressions que entre aquest Dijous Sant i Dilluns de Pasqua deixarà forts ruixats arreu de Catalunya i una notable alteració marítima.

Segons l'SMC, durant la tarda i vespre d'aquest dijous es poden formar tempestes que deixin més de 20 litres en 30 minuts a les comarques del sud del país. Les precipitacions, que aniran acompanyades de fang, s'estendran durant el Divendres Sant a la major part de Catalunya, localment acompanyades de tempesta i de ratxes fortes de vent.

Les quantitats més abundants s'enregistraran a l'extrem sud i al quadrant nord-est, on puntualment podran caure més de 50 litres per metre quadrat.

Dos accidents mortals

Malgrat la tranquil·litat en l'operació sortida, durant la jornada d'avui s'han hagut de lamentar dos accidents mortals.

El primer ha tingut lloc a primera hora d'aquesta tarda quan un camió ha atropellat un ciclista al terme de Les Preses (Garrotxa), que ha perdut la vida en el succés.

L'altre accident s'ha produït a Masquefa (Anoia) a tres quarts de sis de la tarda, quan un motorista de 40 anys ha mort en un xoc entre la seva motocicleta i un turisme.

Segons han informat els Mossos d'Esquadra, el conductor del cotxe ha resultat il·lès i no hi ha hagut cap més vehicle ni persona implicada en el sinistre, que ha tingut lloc al quilòmetre 17 de la B-224.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Estudien construir un centre de processament de dades al subsòl de La Sagrera

Barcelona
SANTA COLOMA DE FARNERS

El BOE publica la proposta alternativa del ramal de la MAT fins a Riudarenes

SANTA COLOMA DE FARNERS
SOCIETAT

Glaceres que es desfan als soterranis de la Catedral per Temps de Flors

girona
QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER