Societat

Cabacés

Medi Natural frena un projecte d'inserció social

Una cooperativa proposa cultivar plantes aromàtiques i medicinals en un espai del Parc Natural del Montsant

La cooperativa Vall del Recer SCCL, la mateixa que gestiona el Parc de les Olors al Mas de la Miloquera de Marçà, vol impulsar ara una altra proposta relacionada amb el conreu de plantes aromàtiques i medicinals. Es tracta d'un projecte d'inserció laboral i d'acolliment adreçat a persones amb risc d'exclusió social, a les quals es formaria en tasques de jardineria, es donaria feina i, alhora, suport psicològic.

Per dur a terme el projecte, a principi del 2010, Vall del Recer va sol·licitar a la direcció general de Medi Natural la cessió de 5,5 hectàrees de terrenys públics, propietat de la Generalitat, a la finca de Mas de Roger, dins el Parc Natural del Montsant i al terme municipal de Cabacés. La seua sol·licitud va seguir tots els tràmits administratius i es va sotmetre a exposició pública durant vint dies, sense que ningú hi presentés al·legacions. Tant l'Ajuntament de Cabacés com el Consell Comarcal del Priorat i el mateix parc natural veuen amb bons ulls la iniciativa i hi donen suport. Però inexplicablement la direcció general de Medi Natural, que ara depèn del Departament d'Agricultura, té el projecte aturat, ja que encara no els ha donat una resposta. El tema ja es va encallar durant l'anterior govern tripartit, tot i que en un primer moment se'ls havia animat a continuar endavant. “Ens hem gastat més de 40.000 euros en el projecte i alguns dels socis hem hagut de demanar un préstec personal per afrontar aquesta despesa”, van explicar fonts de l'entitat, que sospiten que els acabaran denegant la petició. “No entenem on hi ha el problema. Estem parlant de crear llocs de treball en un moment de crisi i recuperar uns terrenys en desús”, hi van afegir aquestes mateixes fonts.

Des de Medi Natural s'han limitat a dir que estan estudiant la petició i que encara no hi ha res decidit sobre el tema.

LA XIFRA

5,5
hectàrees
són els que ha sol·licitat la cooperativa Vall del Recer per dur a terme el seu projecte.

Una vintena de llocs de treball en diferents fases

El projecte de la cooperativa Vall de Recer, a la finca del Mas de Roger, inclou la creació d'una vintena de llocs de treball, en diferents fases, per a persones amb dificultats per accedir al mercat laboral –preferentment dones immigrades de més de 45 anys i disminuïts psíquics–. En una primera fase es preveu crear una explotació de 5,5 hectàrees de plantes aromàtiques i medicinals als terrenys que han sol·licitat a la Generalitat, i també recuperar el cultiu d'oliveres existent en aquesta zona. Aquesta primera fase es completaria amb la creació d'un viver forestal, la instal·lació d'un hivernacle de 500 metres quadrats, la rehabilitació d'un magatzem agrícola existent a la finca i la instal·lació de 50 arnes de mel. En una segona fase, s'ampliaria l'explotació amb plantes fresques i la fabricació de productes elaborats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
sequera

Les pluges revifen els cabals i aporten els primers 7 hm³ als pantans

barcelona
territori

Olost es planteja marxar del Lluçanès quan no fa ni un any que es va crear

olost

S’anul·la la Fira de l’1 de Maig per pluja

olot
CAMPRODON

Obren la convocatòria per accedir a 11 habitatges de lloguer social

CAMPRODON
Urbanisme

Adjudicades les obres per renaturalitzar espais i millorar l’enllumenat a la Pineda

Vila-seca
unió europea

Brussel·les investiga Meta per no combatre la desinformació

barcelona

Ane Movilla és la nova presidenta de Turisme Rural Girona

girona

Més de cinc milions per soterrar o desplaçar línies d’alta tensió a Reus, Begues i Rubí

Barcelona
educació

El govern ratifica l’acord per revertir les retallades del personal docent

barcelona