Societat

infraestructures

Un operador durà cada any 16.500 esquiadors a Alguaire

La Generalitat acorda amb Neilson fer obres d'ampliació per acollir sis vols setmanals de l'operador turístic britànic a partir de l'hivern que ve

L'empresa trasllada a Lleida vols que feia a Tolosa

No tot són males notícies a Alguaire. Ahir la Generalitat va anunciar l'acord definitiu amb l'operador turístic britànic Neilson-Thomas Cook, que començarà a operar l'hivern vinent amb sis vols setmanals des de diferents ciutats angleses fins a Alguaire durant la temporada d'esquí. Es calcula que poden transportar 33.000 passatgers l'any, que es tradueix en 16.500 esquiadors. L'acord té una vigència de cinc anys i, en contrapartida, la Generalitat s'ha compromès a fer una petita ampliació dels espais de la terminal per valor d'1,5 milions d'euros. Les obres consisteixen a afegir nous mostradors de facturació, més espai de sortides i arribades i una sala d'espera amb menjador i botigues. També s'ampliarà la plataforma per poder estacionar dues aeronaus grans o quatre de mitjanes simultàniament. L'operador acostuma a treballar amb dos vols simultanis a cada destinació i amb les modestes mides de la terminal d'Alguaire no n'hi havia prou, segons va explicar ahir el delegat del govern a Lleida, Ramon Farré.

Després de la marxa de Ryanair, Vueling i Pyrenair, aquest cop la Generalitat ha acordat amb Neilson una clàusula de rescissió per si l'operador decideix abandonar abans de complir els cinc anys d'estada a Alguaire, tot i que Farré ha aclarit que el cas de Neilson “tan sols és una formalitat, perquè es tracta d'un dels operadors més seriosos i importants del món” que, segons Farré, pot provocar un efecte dòmino, posar Alguaire al mapa internacional i facilitar acords amb altres operadors. Especialment amb els operadors russos, que junt amb el turisme britànic és l'altre mercat a qui s'adreça l'aeroport d'Alguaire, amb l'objectiu de nodrir de turistes les estacions catalanes d'esquí i obrir el Pirineu al turisme internacional. Actualment, aquesta funció la fa l'aeroport de Tolosa de Llenguadoc, que, amb sis milions de viatgers l'any, és l'aeroport de referència de les estacions d'esquí de la vessant nord del Pirineu. Els vols que portarà Neilson a Alguaire tenien fins ara Tolosa com a destinació. Són vols amb origen a Londres (dos), Belfast, Manchester, Birmingham i Bristol. Funcionaran cada diumenge entre desembre i març o abril (segons la connexió), cadascun amb caràcter setmanal. Només volarien diumenge, de manera que els 16.500 esquiadors que es calcula que portarien al cap de l'any farien estades d'una setmana al Pirineu català i Andorra. Això es tradueix en unes 116.004 pernoctacions als hotels i apartaments pirinencs.

LA XIFRA

3,2
milions d'euros
l'any és l'impacte sobre l'economia pirinenca que tindrien els 16.000 viatgers de Neilson.

Segon anunci preelectoral a Lleida i clam per la gestió a Girona

Segon anunci per
a Alguaire

L'arribada d'aquest operador no agafa per sorpresa a ningú. L'anterior govern ja va anunciar a mitjans de novembre passat, quinze dies abans de les eleccions al Parlament, que tenia converses molt avançades amb aquest operador, que ja ha posat a la venda en el seu web paquets turístics cap a Andorra a través de l'aeroport d'Alguaire per a la temporada vinent. Ara la confirmació, un altre cop a dues setmanes d'unes eleccions, és un respir per als gestors del primer aeroport de la Generalitat, que travessa hores baixes després de l'abandó de les companyies que hi operaven inicialment, Ryanair i Vueling, i el fracàs dels vols d'hivern que havia de fer l'operador Pyrenair. El govern diu que continua treballant en la promoció de l'aeroport en fòrums internacionals per atreure companyies a Alguaire.

Gestió més local
i vol Girona-Madrid

Setanta associacions de tota mena de les comarques gironines s'han adherit ja al manifest en què es reclama una gestió de l'aeroport de Girona molt més pròxima al territori. La xifra augmentarà els propers dies, ja que s'hi hauran d'afegir els col·lectius que el van signar ahir durant l'acte de suport a la gestió descentralitzada, realitzat a l'Auditori. Entre els firmants hi ha tots els col·legis professionals de la demarcació, associacions de comerciants, empresaris, industrials, enginyers o turístiques i federacions empresarials i turístiques, entre altres. A més, s'hi han afegit un centenar d'empreses particulars i entitats públiques més, com ara alguns ajuntaments. Com a mínim, l'acte va servir per confirmar que Spanair recuperarà a la tardor el vol a Madrid, i que Ryanair havia eliminat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Olot

Compren una antiga tèxtil per consolidar una illa educativa

Olot
Olot

La Plataforma Protegim el Volcà Montsacopa rep el suport de tres associacions de veïns

Olot
SOCIETAT

Els col·lectius LGTBI de Barcelona reclamen la superilla 28 de Juny

Barcelona
Societat

Cremen una bandera LGTBI penjada en un forn de Trinitat Vella

Barcelona
Societat

Lleida declara en ruïna imminent les dues naus cremades la revetlla de Sant Joan

Lleida
EDUCACIÓ

Conflicte entre docents i direcció a l’institut El Til·ler de les Franqueses

Les Franqueses del Vallès
Urbanisme

Tall de carrils a la ronda de Dalt per la cobertura d’un nou tram

Barcelona

Prop de 200 nens i nenes participen en les activitats de CaixaProinfància

GIRONA
MEDI AMBIENT

L’Energètica farà la primera compra de projectes renovables

Barcelona