Societat

Festes

Sandro Rosell recorda els seus lligams i els del Barça amb Lleida

El president del FC Barcelona fa el pregó d'inici de les Festes de Maig de la ciutat

El president del FC Barcelona, Sandro Rosell, va obrir les Festes de Maig amb un repàs als lleidatans que han jugat al Barça, començant pel defensa Ramon Sanfeliu, passant pel “noi de Linyola”, Josep Maria Fusté, i acabant pels actuals jugadors del primer equip del Barça, Carles Puyol i Bojan. Va aprofitar aquest repàs per animar a Miki Roqué, futbolista del Betis nascut a Tremp que està intentant superar un càncer.

També va elogiar les terres de Lleida i va recordar les seves arrels lleidatanes, sobretot a Àger (Noguera), així com alguns aspectes poc coneguts, com el fet que el seu pare va ser un dels impulsor dels estudis d'INEFC a Lleida, o que un dels seus oncles, l'artista Benet Rosell, té nombroses obres a la ciutat.

El president del Barça va tenir un record també per la UE Lleida, en procés de liquidació, i del seu pas per primera divisió, inclosa la victòria lleidatana al Camp Nou. Rosell va voler tenir un especial record per personatges de la vida lleidatana que coneixia i que ja no hi són, com els promotors de l'Aplec del Caragol, Manuel i Albert Calpe, l'empresari José Luís González o Joan Tiell, home clau en el foment de la Penya Barcelonista de Lleida.

El president del FC Barcelona també va elogiar el projecte Globalleida per unificar ens autònoms de diverses institucions per a la promoció econòmica, i el Parc Científic de Gardeny.

La sala de plens de la Paeria estava plena a vessar i Rosell va venir acompanyat d'un grup de directius, aprofitant la seva visita a Lleida per assistir també a la Gala de l'Esport del vespre i per visitar la Penya Barcelonista de Lleida.

El pregó va iniciar les festes i l'acte solemne va servir també per lliurar les plaques i medalles de la ciutat. Fins a 25 persones i entitats van rebre el reconeixement de la ciutat per la seva trajectòria a Lleida.

Amb aquest acte oficial i el castell de focs artificials de després va començar la Festa Major de Lleida, mig barrejada amb una campanya electoral, però que permetrà gaudir de la ciutat i de desenes d'activitats fins el dia 11, festivitat del patró de la ciutat, Sant Anastasi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Portu regala la Champions al Girona

Girona
la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens

OLOT

Simulacre d’emergències al Recinte Firal d’Olot

OLOT
equipaments

Solsona inaugura una nova pista poliesportiva

SOLSONA
patrimoni cultural

Homenatgen una trentena de ‘casillers’ del canal d’Urgell i les seves famílies

El Palau d’Anglesola
tradicions

La samarreta de la Patum llueix a la plaça Sant Pere de Berga

BERGA
societat

Fundesplai engega la campanya de casals i colònies d’estiu amb 90.000 places

prat del llobregat
SOCIETAT

La falta de pluja canvia la maceració de la ratafia

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella