Deltebre homenatja l'impulsor de la segregació

La població celebra el 32è aniversari de la culminació del procés

La segregació dels municipis del Delta de l'Ebre va marcar un abans i un després en la seua història. Ho van recordar i afirmar amb severitat tots els presents ahir en l'acte d'homenatge a Francesc Robert Graupera, el governador civil de Tarragona que va fer possible una realitat per la qual feia molts anys que es lluitava en les viles del delta de l'Ebre. Municipis de banda i banda de riu es van unir ahir per recordar aquell procés i agrair l'esforç i la implicació de Graupera. Representants de Sant Jaume d'Enveja, els Muntells, l'Aldea, Camarles i Deltebre, així com també membres de les juntes de segregació que es van constituir fa més de trenta anys, es van reunir ahir a l'ajuntament de Deltebre i van aportar part dels seus records per celebrar l'efemèride. Alguns, com ara l'alcalde de Camarles, Joan Curto, van mencionar l'esforç de tots els municipis, que tot i que van afrontar el procés per separat, van treballar conjuntament. Altres, van recordar l'entusiasme amb què es va viure la notícia. Joan Salvador, l'actual alcalde de l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) dels Muntells, va explicar com la gent havia sortit al carrer un cop es va conèixer la notícia.

Però si hi havia un protagonista ahir a Deltebre, aquest era sens dubte Francesc Robert Graupera, que també va voler evocar com es va dur a terme aquell procés. «Era necessari fer-ho, però s'havia de fer amb convivència entre tots els municipis», va afirmar Graupera.

I és per tots els esforços del governador civil de Tarragona, que ahir es va descobrir a l'ajuntament de Deltebre un bust de bronze esculpit per l'artista Manel Cusachs que homenatja i agraeix la seva tasca. Amb aquest acte, el els pobles del Delta van agrair-li que poguessin independitzar-se de Tortosa.

Reptes de futur

La trobada d'ahir de tots els municipis del delta de l'Ebre també va servir per evidenciar que encara hi ha molts reptes per complir. Joan Salvador, alcalde de l'EMD dels Muntells, va recordar la importància i la necessitat del pont que unirà ambdues bandes del riu Ebre, ja que va assegurar que amb aquesta infraestructura «tots els pobles treballaran més junts».

L'acte d'ahir es va emmarcar en la trentena edició de Deltafira, un certamen multisectorial que cada any commemora la segregació de Deltebre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC