Societat

Vilafranca del Penedès plaça de la Vila. Altres actuacions

Estrena doble

La colla dels Castellers de Vilafranca descarrega el primer castell de nou pisos d'aquesta temporada i l'acompanya d'una construcció insòlita formada per un total de 42 castellers, el set de vuit

Ampliant la gamma! Els Castellers de Vilafranca van afegir un nou castell a la col·lecció. L'escenari va ser la plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès i l'obra, el set de vuit, un castell fins ahir insòlit amb set castellers a cada pis, l'estructura del qual combina la d'un quatre –que seria el tronc principal– més la d'un tres, que s'hi adossa. En qualsevol cas, el castell més valuós de la jornada, també de factoria vilafranquina, va ser el tres de nou amb què els verds, en un estat de forma excel·lent, van resoldre la segona ronda de la diada de Fires de Maig.

El primer castell de nou pisos de l'any va encapçalar la millor actuació feta per una colla en aquest primer tram de curs i va certificar el nivell altíssim amb què han arrencat els Castellers de Vilafranca. Davant d'un públic no gaire nombrós (el format d'una diada que es presumia inaguantable, amb quatre colles a plaça, tampoc no hi convidava), els components de la formació vilafranquina van obrir plaça amb el quatre de vuit amb l'agulla.

Tot seguit, els de la camisa verda van fer tota una demostració de tècnica i domini amb l'execució d'un tres de nou de postal, una factura molt sorprenent a hores d'ara. En tercera ronda la colla va afrontar el set de vuit, una estructura mai vista amb vuit pisos d'altura, formada per un tronc de 42 castellers, i d'una dificultat d'execució similar a la d'un cinc de vuit, segons explicaven els seus protagonistes a la baixada. El control total dels vilafranquins a l'hora de completar el castell segur que va contribuir a reduir, en aparença, la sensació de dificultat real d'aquest set de vuit (un banc de proves fenomenal amb vista al propòsit verd de fer el tres de nou i el quatre de nou simultanis, el 31 d'agost).

Paral·lelament, en la diada de festa major de Badalona, els Minyons de Terrassa van continuar la seva posada a punt amb una actuació de nivell encapçalada per un dos de vuit (treballat) a més d'un tres de vuit i un quatre de vuit ben definits. Els Minyons es van acomiadar amb el pilar de sis, el mateix comiat que va fer la Colla Vella a Terrassa, en la diada d'aniversari dels Castellers de Terrassa.

A banda de l'espadat de sis, la Vella de Valls, amb uns troncs força rejovenits, també va descarregar el tres de vuit i el quatre de vuit, dos castells que també es van apuntar els Castellers de Sants. Els altres dos castells de vuit pisos –bàsics– de la jornada els van alçar a la localitat del Milà (Alt Camp) la Colla Joves Xiquets de Valls, que transmet bones sensacions.


La

jornada


Castellers de Vilafranca: 4/8a, 3/9f, 7/8, P/7f
Xicots de Vilafranca: 5/7, id4/7a, 4/7, 4/7a, P/5
Castellers d'Altafulla:
3/7, 4/7, 2/6, P/5
Jove dels Xiquets de V.: 3/7(c), id2/6, i2/6, 2P/4


22 de maig


tarragona


12.00 h Pl. del rei


Joves Xiquets de Valls
Nens del Vendrell
Colla Jove Xiquets de Tarragona


Dissabte, 14 de maig


Diumenge, 15 de maig

Un castell nascut a Guissona

L'estructura del set és una aportació d'una colla molt jove, els Margeners de Guissona, que ja l'han feta amb una estructura de sis i de set pisos. Els Castellers de Vilafranca van ser ahir, però, els primers a elevar aquest castell a la magnitud dels vuit pisos, amb la diferència sensible, respecte dels de la Segarra, que els verds fan aquest castell amb un enxaneta, mentre que els Margeners n'hi fan pujar dos. Aquesta circumstància afegeix un plus de dificultat, ja que n'allarga l'execució i posa a prova la capacitat de resistència del tronc.

Recomanem

Sant Cugat del Vallès

Castellers de Sant Cugat:

2/7, 5/7, 4/7a, P/4 

Castellers d'Esplugues:

5/7, 4/7a, P/4



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
sequera

La nova fase d’excepcionalitat dona més marge per omplir les piscines

barcelona
Societat

Mor Miquel Massana, fundador de l’empresa Centre Tèxtil Massana

SERVEIS

La Paeria atura la supressió de la recollida porta a porta a Pardinyes i Balàfia

LLEIDA
GIRONA

Puente preveu aviat la licitació del projecte d’enllaç del TAV i l’aeroport

GIRONA
estats units

TikTok demanda als EUA per una llei que amenaça de vetar el seu ús al país

barcelona
SOCIETAT

Les empreses agrícoles no seran a les Fires de Maig per la crisi de la pagesia

Vilafranca del Penedès
SOCIETAT

3.000 productes falsificats comissats en comerços de Salou

SALOU

Girona destina prop de 3 milions a polítiques públiques

GIRONA
SERVEIS

Les escales de la Glòria obertes ahir pateixen aturades

BARCELONA