Societat

MONTCADA I REIXAC

El suport veïnal evita, per segon cop, el desnonament d'una família

MÉS POLICIA El jutjat de Cerdanyola ajorna l'ordre fins al 21 de juny i avança que hi haurà més presència policial per garantir-ne l'execució SENSE ALTERNATIVA Elisa Díaz assegura que si la fan fora de casa encara no sap on anar

Per segona vegada, la família de la montcadenca Elisa Díaz ha vist com la pressió de veïns, i altres persones que s'hi van solidaritzar, aconseguia ajornar l'ordre de desnonament dels jutjats de Cerdanyola per l'impagament de la hipoteca d'un habitatge al número 3 del carrer del Duc de Tetuan. Una vuitantena de persones es van concentrar davant del bloc de pisos de Díaz i van obligar la secretària judicial a ajornar el desallotjament fins al 21 de juny. L'argument que justifica el canvi de data és que la massiva presència de gent va impedir a la secretària judicial, als Mossos d'Esquadra i a una procuradora de Kutxa l'accés a l'habitatge.

La secretària judicial va remarcar que el 21 de juny demanarà que hi hagi més efectius policials per poder dur a terme el desnonament.

El portaveu de la Plataforma d'Afectats per les Hipoteques de Barcelona, Ernest Marco, en declaracions recollides per Laveu.cat va considerar un “èxit” l'ajornament del desallotjament gràcies a “la solidaritat de gent de diverses entitats i organitzacions de Montcada i d'altres municipis”. Tot i que Marco admetia que se sent preocupat per la presència de més policies el dia 21, va instar la gent a tornar-se a concentrar davant de l'habitatge d'Elisa Díaz.

L'afectada va agrair el suport de tota la gent, però va mostrar la seva angoixa per si el dia 21 la fan fora de casa definitivament, ja que encara no sap on anirà a viure: “Estem buscant, però ens falta més temps per trobar alguna cosa”. Segons Díaz, l'entitat d'estalvis Kutxa no està disposada a negociar: “Estan enfadats perquè l'aval dels meus pares està suspès fins que es pronunciï el Tribunal Constitucional”.

El 8 de març, la primera

La primera vegada que els jutjats de Cerdanyola van intentar procedir al desallotjament de la família d'Elisa Díaz va ser el 8 de març d'aquest any. En aquella ocasió, a més de la pressió ciutadana, també va aturar el desnonament un defecte de forma en la notificació que va detectar el seu advocat.

Sis dies abans del primer intent de desallotjament, Díaz presentava públicament a la sala institucional de la Casa de la Vila l'agrupació local de la Plataforma d'Afectats per les Hipoteques, de la qual és la portaveu. Aquell cop Díaz explicava que es considera afectada “qualsevol persona que signa una hipoteca en unes condicions personals i laborals determinades i a un tipus d'interès concret, que poden canviar radicalment perquè quedi sense feina o perquè pugi l'euríbor”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona