Societat

Mataró Pl. de Santa Maria. Altres actuacions

Gran estrena

Els Capgrossos de Mataró, molt inspirats en la seva diada, van aconseguir descarregar el seu primer tres de nou de la temporada, però els Minyons de Terrassa aquest cop només el van poder carregar

Els Capgrossos de Mataró es van erigir en els protagonistes principals de la matinal castellera d'ahir descarregant el seu primer castell de 9 pisos, amb la qual cosa es van convertir en la tercera formació que enguany arriba a aquestes magnituds. Els mataronins, molt inspirats, van triomfar sobre el 3 de 9 i van firmar la millor actuació de la seva diada, en la qual també van prendre part els Minyons de Terrassa, que en la seva escomesa del 3 de 9 van tenir menys fortuna.

Quan una colla gran s'estrena amb un castell de 9 pisos és molt important no fallar. Una caiguda en la primera temptativa, a banda del mal que pot comportar, pot tenir conseqüències de futur per als pisos superiors: la por. És per això que els caps de colla acostumen a viure amb la màxima tensió aquest tipus d'estrena. Ahir, quan els dosos remuntaven les esquenes dels sisens, el 3 de 9 dels Capgrossos transmetia sensacions inquietants. Una de dues: o amb l'entrada dels dosos i l'aixecador el castell es parava, o la llenya era cosa segura. En aquell moment, es va sentir la veu del cap mataroní, Lluís Feliu, que ordenava retirada. Però el brogit de la plaça va impedir que el tronc s'assabentés de l'ordre i l'atac es va consumar. Sortosament!, ja que el castell es va assentar, gràcies a l'extraordinari control dels pisos de quints i de sisens, i els Capgrossos es van poder apuntar el seu primer triomf de la temporada. Els castells són així. La colla havia obert abans amb un bonic 2 de 8 –també el primer–, i ho va arrodonir amb el 4 de 8. Els camises blaves estan en forma.

Per als Minyons de Terrassa la d'ahir era una prova més de cara a la preparació per a la diada de festa major de la seva ciutat, on l'aposta de màxims de la colla seria poder intentar el 3 de 10. Però l'empresa va rebre un revés inesperat, ja que el 3 de 9 que van alçar en segona ronda els va sorprendre just en la carregada amb un cop a nivell de sisens que no es va poder dominar. Una llàstima, ja que des de baix va fer la impressió que el castell tenia defenses. Unes defenses que sí que havien funcionat a la perfecció en la primera ronda, quan als Minyons se'ls va complicar l'execució del 2 de 8 perquè l'aixecadora es va confondre a l'hora de col·locar-se, la qual cosa va fer remoure l'estructura i va allargar el desenllaç. La colla va acabar amb el 4 de 8 i un pilar de 6 molt bonic. També hi van ser els Castellers de Sants, en plena fase de renovació de troncs, i amb el 3 de 8 i un desfigurat 4 de 8 com a castells de més mèrit.

A Valls, a la plaça del Pati, l'altre escenari destacat de la jornada, la Colla Joves Xiquets de Valls va obsequiar l'afició amb el primer 2 de 8 del curs, un castell en què el folre va treballar de valent. Els vermells també van completar el 3 de 8 i el 4 de 8, dos castells que la Colla Jove Xiquets de Tarragona, una de les formacions més solvents de l' inici de curs, també es va apuntar sense problemes.


La

jornada

Capgrossos de Mataró:

2/8f, 3/9f, 4/8, 2P/5

Minyons de Terrassa:

2/8f, 3/9f(c), 4/8, P/6

Castellers de Sants:

3/8, 4/8, 5/7, vano de 5


diumenge, 12


l'arboç del p.


12.30 carrer major


Vella dels Xiquets de Valls, Joves Xiquets de Valls i Minyons de l'Arboç


Dissabte, 4 de juny


Diumenge, 5 de juny

3 de 9 i el 3 de 8 amb l'agulla a la Selva del Camp

La Selva del Camp va acollir ahir el primer cara a cara de l'any entre els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella dels Xiquets de Valls. La cita va tenir lloc a última hora de la tarda i es va decantar clarament del bàndol vilafranquí. Els verds van firmar una actuació excel·lent amb la torre de 8, amb el seu segon 3 de 9 del curs –molt maco– i amb l'estrena del 3 de 8 amb l'agulla, a més del pilar de 7. També el pilar de 7 –carregat– i el 2 de 8 van ser els millors castells de la Colla Vella dels Xiquets de Valls.

Recomanem

Barcelona

Castellers de Sants

3/8, 5/7, 4/8, P/5

Capgrossos de Mataró

5/7, 4/8, 3/7, vano de 5 

Castellers del Poble Sec

4/6, 3/6, 4/6a, P/5 

Molins de Rei

Castellers d'Esplugues

4/7, 5/7, 4/7a, iP/5, P/4

Matossers de Molins de Rei

4/7, 5/6, 2/6, P/5

Castellers de Cornellà

3/7, 5/6, 4/6, P/4

Colla Jove de l'Hospitalet

2/6, id3/6, 3/6a, P/4

Castellers de Castelldefels

id3/6, id3/6a, id3/6a, P/4



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.