Societat

Garnatxa, premiats a Palafrugell

El Carrusel Costa Brava de Palafrugell va ser seguit ahir per unes 35.000 persones

La colla Garnatxa va ser la millor carrossa inèdita amb ‘Carcamal de carcamals', i va aconseguir també el premi honorífic del jurat

Unes 35.000 personesvan seguir el Carrusel, una participació semblant a la d'altres anys

La colla Garnatxa, amb la carrossa de temàtica infantil Carcamal de carmacals va guanyar ahir la 49a edició del Carrusel Costa Brava de Palafrugell, que com sempre va ser l'acte central de les Festes de Primavera. Els Garnatxa, que competien en la categoria de carrosses inèdites (en la qual participen totes les colles locals) van aconseguir a més el premi honorífic Carnaval de Carnavals, que atorga cada any el jurat. En l'apartat de carrosses inèdites el segon lloc va ser per a la colla E.K.Si amb la carrossa Som de por, e k si?, i el tercer per a la colla Pessigolla, amb la carrossa Aloha, ambientada a la Polinèsia.

Entre les carrosses no inèdites la guanyadora va ser El nou món, de la colla Els Marrecs de Sant Feliu de Guíxols, i en la categoria de comparses la vencedora va ser la colla Les Mil i Una de Palamós amb Mil i una ratlla. Fora de concurs, també van desfilar set carrosses d'animació.

La desfilada tenia un recorregut d'aproximadament un quilòmetre i mig, i arribava fins al camp d'en Prats, on hi havia la llotja, que va presidir el flamant alcalde de Palafrugell, Juli Fernández. Com passa arreu amb els carnavals i altres espectacles de la mateixa família, a la desfilada es veia de tot, i combinacions ben estrafolàries de personatges i música, com ara geishes ballant al ritme de YMCA i uns (no pas unes) showgirls que van desfilar demostrant que és ben compatible anar ballant a bon ritme i bevent cervesa. També va quedar palès que molts homes senten una fascinació especial per vestir-se de dones, tant és si han de representar el paper de camperoles del Tirol com brasileres, el cas és lluir cames i pitreres ben peludes i mamellam postís.

El Carrusel va ser seguit, segons els càlculs de la policia local, per unes 35.000 persones, una participació semblant a la d'altres anys.

Les colles que van desfilar són Dàlmates, E.K.Si, Imaginació, Júniors, Garnatxa, Els Trompats i Pessigolla. Quant a les carrosses de fora, qualificades com a no inèdites, provenen de colles carnavalesques de la Bisbal, Platja d'Aro, Castell d'Aro, Olot, Riells i Viabrea, Palamós, Sant Feliu de Guíxols i Canovelles.

De comparses, en van sortir nou, de les colles Nova Generació, Amistat, Les Pacífiques, The Forties, Les Kaòtiques i Ballaruca. Les altres tres colles de comparses són Els Marxosos de Santa Pau, Les Mil i Una de Palamós i La Gresca d'Olot. La rua va començar amb les carrosses d'animació, entre les quals destaca la colla local La Tustarrada, representant el xou En falten 8 pels 69. Les altres colles d'animació local van ser Confetti i Cheerleaders. També van desfilar, ja de fora de Palafrugell, Els Titots d'Olot, La G-80 de Palamós i Els Perduts i Els d'Aquí de Sant Antoni de Calonge.

Quan es va acabar el Carrusel Costa Brava hi va haver animació i ball a la plaça i la festa de cloenda, que va ser entrada la nit a la Bòvila, on es va fer també l'entrega de premis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR
SERVEIS

Calella pagarà la neteja de grafits en parets i façanes de particulars

CALELLA

L’impost sobre les emissions de CO2 dels vehicles: fiscalitat verda per lluitar contra el canvi climàtic

la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens