Societat

Cornellà de Llobregat Plaça de l'Església. Altres actuacions

Rosari de l'aurora

Castellers de Vilafranca i Minyons de Terrassa ensopeguen en el seu primer cara a cara de la temporada

Toc d'atenció. La plaça de l'Església de Cornellà de Llobregat va viure el primer cara a cara de la temporada entre els Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa, les dues formacions que, per aquest ordre, més coses han fet en la primavera castellera. L'esperada cita va significar, però, un toc d'atenció per a totes dues formacions, que no van poder complir els seus ambiciosos propòsits. El “duel al sol” –el termòmetre es va enfilar a temperatures difícilment suportables– va acabar com el rosari de l'aurora. I mira que la cosa pintava bé, d'entrada: dues colles en forma, motivades, amb uns programes potents. Però ahir la plaça va sentenciar amb severitat els uns i els altres.

Els Castellers de Vilafranca van arrencar amb el 3 de 9, un castell que a Berga ja els va provocar problemes –salvables– i que ahir els va convertir en llenya després de ser coronat. L'estructura va pujar amb la rengla estirada, la qual cosa va deixar en mala posició els pisos de quints i sisens, molt hàbils però poc potents. Tot seguit, els Minyons també van obrir amb el 3 de 9, que va pujar bellugadís, com tots els altres que han fet enguany, però controlat. Després de coronar-se i, quan semblava que la baixada es podria defensar, el castell es va trencar al nivell dels quints. Tot un contratemps per a les il·lusions de la colla de dur diumenge que ve el 3 de 10 al Raval de Montserrat.

Segona ronda

La segona ronda tampoc no va servir per reconduir la situació, ans al contrari. El castell triat per tots dos bàndols va ser el 4 de 8 amb l'agulla, tot una assegurança de vida per als Castellers de Vilafranca i un castell que els Minyons ja havien descarregat la jornada anterior a Barcelona. Ahir, els verds solament el van poder carregar i els de la camisa lila malva, ni això. “És una qüestió de cap; els més inexperts estan notant massa la pressió”, comentava a peu de plaça un camisa gastada dels Minyons.

Després d'una tediosa espera perquè l'única ambulància disponible tornés a plaça, l'actuació es va reprendre ja a la baixa, amb els verds completant la torre de 8 i els Minyons acabant la sèrie amb el 4 de 8, el 2 de 7 i un altre pilar de 6 preciós. A dia d'avui, el pilar es perfila com una aposta de gamma extra creïble.

Sant Pere, a Reus

D'altra banda, dissabte a Reus, la Jove Xiquets de Tarragona va tornar a carregar el 5 de 8 –el primer l'havia carregat per Sant Joan–, una catedral potser massa lleugera.

Al seu costat, Lleida es va estrenar amb el 4 de 8, un castell que els Xiquets de Reus –que el diumenge anterior ja se l'havien apuntat a Barcelona– només van poder carregar.

Comptat i debatut, la millor actuació de la jornada va ser la de la Vella per Completes. Déu n'hi do!


La

jornada


Dijous, 23 de juny


Divendres, 24 de juny


Dissabte, 25 de juny


Diumenge, 26 de juny


terrassa. Diada de festa major


12.00 h. Raval de Montserrat

Castellers de Vilafranca:

3/9f(c), 4/8a(c), 2/8f, 2P/5

Minyons de Terrassa:

3/9f(c), i4/8a, 4/8, 2/7, P/6

Castellers de Cornellà:

3/7, 4/7, 2/6, 2P/4


3 de juliol


Minyons de Terrassa

Castellers deTerrassa

Jove Xiquets de Tarragona

Recomanem

Valls

Vella dels Xiquets de Valls:

2/8f, 4/8a, 3/9f, 2P/5

Dubtes sobre el cartell de la Bisbal del Penedès

Els presidents de les colles de Valls i dels Castellers de Vilafranca mantindran contactes aquesta setmana amb l'alcalde de la Bisbal del Penedès per aclarir què passa amb el cartell d'una de les diades més importants de l'estiu. Les colles volen conèixer de primera mà les intencions de l'alcalde que, segons s'ha publicat, podria no contractar cap colla puntera. Una possibilitat que ahir es preveia és que, finalment, el cartell es firmi amb solament dues gran colles.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESPORT

Reconeixement al joc net i a l’exemplaritat en l’esport

GIRONA
SOCIETAT

La Fira Triumvirat es clou amb activitats de reconstrucció històrica

L’ESCALA
SOCIETAT

Èxit del Mercat de la Furgoteca de Salt

SALT
kenya

Les inundacions ja han provocat un mínim de 228 víctimes mortals

barcelona
successos

La Fira d’Abril es desvincula del tiroteig mortal

BARCELONA
brasil

Almenys 67 morts en els aiguats al sud del país

barcelona
medi ambient

Pla a Sitges per reduir les 52 colònies formades per 956 gats

SITGES
societat

Èxit de la pedalada per reclamar el dret dels infants a anar amb bicicleta

barcelona
medi ambient

Recorren durant tres dies l’entorn del riu Gaià per defensar-ne el cabal ecològic

salomó