Societat

Meteorologia

Extrema a Ponent, tolerable a la costa

Alguns termòmetres van acostar-se als 40 graus a les comarques de la plana de Lleida

La calorada va ser més suportable a la costa

Es preveu que a partir d'avui les temperatures siguin més suaus

Ahir a les quatre de la tarda el termòmetre de la farmàcia Gené de Lleida marcava 43 graus de temperatura als peus d'una rambla d'Aragó anormalment desèrtica. Només alguns estudiants que anaven de l'edifici del rectorat fins a les residències de Cappont s'atrevien a desafiar la calorada lleidatana. Al parc fluvial del Segre, on els dies de calor d'estiu s'acostuma a veure gent prenent el sol en bermudes o en biquini, a les hores centrals del dia ningú es va atrevir a estar-s'hi.

L'estiu ha entrat amb força i ha portat les temperatures pròpies de les setmanes centrals de l'estació. Com s'esperava, a les terres de Ponent es van registrar ahir les temperatures més altes del país, tot i que la calor es va estendre a tot Catalunya. Els mesuraments oficials del Servei Meteorològic de Catalunya van marcar el rècord a Tornabous (Urgell), a tocar dels 40 graus. Les altes temperatures també van posar en guàrdia els bombers. Van haver d'intervenir en un incendi a la població de Sidamon, a la comarca del Pla d'Urgell. Van cremar tres camps agrícoles durant la tarda en una zona situada al costat de l'autovia A-2. Van haver d'intervenir sis vehicles de bombers i un mitjà aeri, fins que al cap de dues hores van poder controlar el foc. A més de Ponent, tant les comarques de la costa com les de muntanya van notar la calor, però de manera diferent. En poblacions com la Pobla de Segur la temperatura va superar els 37 graus, mentre que a Barcelona la màxima només va superar els 31 graus, i els 32 graus a la Bisbal d'Empordà, tot i que la sensació de calor era lleugerament superior per la humitat.

Amb el d'ahir ja són quatre dies seguits d'intensa calor, principalment a les comarques de Ponent. La previsió és que avui les temperatures baixin amb l'entrada de vents del nord, sobretot a la meitat nord del país. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, les temperatures es mouran avui entre 22 i 27 graus al Pirineu, 27 i 32 al litoral i 29 i 34 a l'interior del país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
medi ambient

Neixen quatre noves gaseles dorcas al Zoo de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Ciutat Vella inicia un canvi de contenidors per augmentar la capacitat de selecció de paper i plàstic

BARCELONA
Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu