El Pallars Sobirà crea quatre nous itineraris de memòria històrica

Es converteix en comarca pionera de recuperació

El Consell Comarcal del Pallars Sobirà amb la coordinació del Memorial Democràtic ha editat un fulletó on apareixen les 30 activitats programades per aquest 2009. En aquesta comarca, s'han subvencionat 5 projectes, fet que la converteix en una comarca pionera pel que fa a la recuperació de la memòria històrica i posar en valor aquests fets.

Josep Calvet, de Memorial Democràtic, ha explicat que durant els mesos d'estiu al centre d'interpretació de la presó de Sort, reconvertida en museu del Camí de la llibertat, s'hi unirà un centre d'interpretació a la localitat de Ribera de Cardós sobre la Guerra Civil i la postguerra a la vall Cardós, on es dóna a conèixer el destacat protagonisme de la vall en aquest període històric. Calvet també ha destacat l'espai de dol que es crearà a Esterri d'Àneu, en un indret on van morir afusellats diferents veïns de la localitat. En ser una iniciativa pionera a tot Catalunya, Calvet, ha destacat el curs de guies en memòria històrica que s'organitzarà al Pallars Sobirà durant els mesos de setembre i octubre d'aquest any. De tècnics d'aquestes característiques no solament hi ha demanda al Pallars, on s'ha creat un total de 6 rutes, sinó també a les Terres de l'Ebre per explicar itineraris de la Batalla de l'Ebre.

A les rutes i centres d'interpretació també s'hi uniran tres exposicions; 'L'exili pallarès a França' a Esterri d'Àneu, 'Exposició fotogràfica d'una memòria enfrontada' a Llavorsí i 'Visats per a la Llibertat Diplomàtics espanyols davant l'Holocaust' a Sort. Igual que l'any passat el Pallars Sobirà també ha programat una sèrie d'actes amb l'objectiu de recordar els refugiats de la Segona Guerra Mundal i els guies que els van ajudar a creuar els Pirineus.

La presentació de la trentena d'activitats que es faran al Pallars Sobirà s'ha fet aquest divendres a Sort i ha estat presidida pel director de serveis territorials d'Interior a l'Alt Pirineu i Aran, Àngel Joval, i el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Xavier Ribera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona
Teresa Prados
Portaveu de No esteu soles, en defensa de les víctimes d’agressió sexual

“Les víctimes senten que han provocat l’agressió sexual”

Badalona
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA