Societat

FGC assumirà la gestió d'Espot i Port Ainé a partir del 30 de setembre

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya rescindeix el contracte a Gran Pallars i assumeix la gestió de les dues estacions d'esquí

L'objectiu és mantenir oberta les dues instal·lacions i garantir-ne la continuïtat

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), l'Institut Català de Finances i Gran Pallars han arribat a un acord amistós aquest divendres per rescindir el contracte de Gran Pallars com a empresa gestora de les estacions d'esquí d'Espot i Port Ainé. Així, Ferrocarrils, que subrogarà el personal de Gran Pallars, assumirà la gestió de les instal·lacions a partir del 30 de setembre.

El contracte entre Gran Pallars i l'Institut Català de Finances inicialment tenia vigència fins al 2014, però Ferrocarrils va decidir comprar les estacions d'esquí per 16 milions d'euros i va rescindir el contracte amb l'objectiu que les estacions no es tanquessin i garantir-ne la viabilitat.

Ferrocarrils assumirà directament, doncs, la gestió d'Espot i Port Ainé tenint en compte, com fins ara, el territori a través dels acords amb les institucions locals i comptant, en tot moment, amb el teixit empresarial de la zona, segons explica un comunicat de FGC. L'objectiu final és el de potenciar aquestes instal·lacions perquè esdevinguin un motor de dinamització econòmica del Pallars, més enllà de la temporada d'esquí.

Segons concreta un comunicat de Gran Pallars, l'acord implicarà establir un pla de viabilitat per a totes dues estacions i que els socis de Gran Pallars mantinguin el capital aportat.

La societat Gran Pallars va crear-se l'any 2007 per gestionar i assegurar el funcionament de les estacions del Pallars, que estaven en fallida tècnica. La societat es va fundar amb el capital dels empresaris de la comarca i el suport de les institucions, amb l'objectiu de consolidar el turisme de neu en aquestes valls de muntanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
FIGUERES

El reglament dels pisos de lloguer assequible, per a aspirants que no tinguin deutes

FIGUERES
SOCIETAT

Calella ‘blindarà’ un dies la Roca Grossa perquè s’hi faran rodatges

Calella
Àsia

La Xina atura les adopcions internacionals dels seus nens i nenes

Barcelona
religió

El monjo de Montserrat Ignasi M. Fossa presidirà una congregació amb monestirs a 24 països

barcelona

La ronda de Dalt recupera els tres carrils entre els accessos 5 i 6 després de les obres

Barcelona

Experts en ratpenats reclamen canvis en els aerogeneradors

Tarragona

L’Ajuntament rebutja la possible ampliació de l’aeroport

Castelldefels

La nova escola de Lloret de Mar tindrà 36 alumnes en dues aules d’Infantil 3

lloret de mar
Societat

Mor Josep Sastre, empresari i fundador del concessionari Eutrasa