Societat

L'ocupació cau un 5% als hotels del Pirineu

El juliol ha estat fluix per les temperatures baixes als llocs d'origen

El sector confia a remuntar a l'agost

Els hoteleres del Pirineu se saben molt bé la lliçó: com més calor fa a la costa, més turistes s'escapen cap a la muntanya. I a l'inrevés. Si a la platja fa fresca, pocs són els que marxen cap al Pirineu. Per això durant aquest mes de juliol, que ha estat excepcionalment fresc al conjunt del país, s'ha registrat als establiments hotelers del Pirineu una baixada d'un 5% de l'ocupació respecte de l'any passat. Així, l'ocupació mitjana ha rondat el 35%, segons va dir ahir a aquest diari el president del Gremi d'Hostaleria de Lleida, l'hoteler aranès Juan Antonio Serrano. “El nostre mercat és el turista de proximitat, català, i el de la península Ibèrica, i les baixes temperatures que hi ha hagut als llocs d'origen ha frenat la demanda”, diu Serrano.

Els allotjaments de turisme rural i els càmpings també han vist reduïdes les seves expectatives al juliol, amb una ocupació per sota del 50%.

Així, el sector no ho atribueix a la crisi econòmica, que ja tenen assumida en les seves previsions de la temporada (que s'assemblen a les de l'any passat). La crisi, expliquen els hotelers pirinencs, ha provocat que per una banda la demanda habitual es redueixi sensiblement –tant en nombre de turistes com en dies d'estada–, però alhora ha provocat que els turistes catalans habituals de destinacions més llunyanes, com els Alps o altres destinacions més exòtiques, hagin optat darrerament per destinacions més properes, com el Pirineu.

Per a l'agost, els hotelers són optimistes sempre que les temperatures es normalitzin. L'any passat, el Pirineu va registrar una mitjana d'un 70% d'ocupació i confien que això es repeteixi, amb una punta àlgida que serà el pont del 15 d'agost, quan es podria superar el 90% d'ocupació.

LA XIFRA

35
per cent és la mitjana
d'ocupació que han registrat els establiments hotelers del Pirineu durant el juliol.

El turisme d'aventura rema per remuntar a l'agost

La baixada d'ocupació als establiments hotelers i càmpings del Pirineu també l'han notat els negocis relacionats amb l'oci i l'esport de muntanya. El president de l'Associació d'Empreses de Turisme Actiu de Lleida, Florido Dolset, situa la baixada d'activitat del juliol respecte al mateix mes de l'any passat en un 5%, la mateixa xifra de la davallada d'ocupació als hotels. En declaracions a l'agència ACN, Dolset manté que l'objectiu és remuntar a l'agost i repetir al cap de la temporada d'estiu les xifres de l'any passat, quan les empreses del sector van registrar 650.000 activitats. Aquest any el sector celebra el 25è aniversari de la primera empresa de ràfting a Catalunya, una activitat que ha acabat sent un dels motors del turisme d'estiu al Pirineu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
salut

Salut incorpora la prova de detecció del virus del papil·loma humà al Barcelonès Nord i Maresme i al Vallès Oriental

BARCELONA
infraestructures

L’estació del Nord de Barcelona es remodela i queda tota a planta baixa

barcelona
Serveis

Reforcen la cobertura 5G al litoral de Barcelona coincidint amb la Copa Amèrica

BARCELONA

Un marcador diferencia entre celiaquia i sensibilitat al gluten

Terrassa
SOCIETAT

L’ACA estudiarà com reduir el risc d’inundació del Monestir de Montserrat

Monistrol de Montserrat
ECONOMIA

Màxim recàrrec turístic a partir d’octubre: 4 euros per persona i nit

BARCELONA

Un estudi vincula mala salut i deteriorament emocional durant la pandèmia

GIRONA
salut

La barreja d’esport i música, per lluitar contra l’estigma de les malalties mentals, aterra al Berguedà

Olvan

El museu que més vocacions científiques genera està de celebració

Barcelona