Societat

Solsona acull 65 estudiants de música de 22 nacionalitats diferents

L'Acadèmia Internacional de Música de Solsona arriba a la desena edició

El festival de l'AIMS oferirà 26 actuacions, la xifra més alta des dels seus inicis

L'Acadèmia Internacional de Música de Solsona (AIMS) acollirà, entre el 10 i el 22 d'agost, un total de 65 estudiants de 22 nacionalitats. Hi ha, per exemple, alumnat de Xile, Mèxic, Argentina, Japó, Corea i Rússia, entre d'altres. Es tracta d'un fòrum internacional d'alt nivell d'ensenyament musical, que va dirigit tant a joves músics i formacions de cambra com a professionals consolidats que vulguin aprofundir coneixements. Violí, viola, violoncel, contrabaix, piano, orgue, orquestra de cambra i improvisació són els àmbits de formació que ofereix l'AIMS.

Els participants hi trobaran professors de gran prestigi. Entre els dotze professors que en aquesta edició es traslladaran a Solsona, hi ha el violí solista de la London Symphony Orchestra, Eugeni Grach; el primer concertino de l'Orchestre de la Suisse Romande Ginebra, Sergey Ostrovsky; el viola solista de la Royal Opera House Covent Garden, Andriy Viytocych; el professor de violoncel de l'Escola Superior de Música i Teatre de Zurich, Roel Dieltiens; el professor de l'Escola Superior de Música Saarbrucken, Gustav Rivinius, i el professor del Conservatori Superior de Música del Liceu, Cristoph Rahn.

Però l'AIMS no és només una escola d'estiu. La particularitat de l'acadèmia és que, simultàniament, se celebra un festival que permet als alumnes mostrar qualitats i aprenentatges en concerts.

En la desena edició del festival, hi haurà un total de 26 actuacions en onze poblacions catalanes. En destaca el concert d'orgue que es durà a terme el dia 22 a la basílica de Montserrat. El creador i director artístic de l'AIMS, el violoncelista Peter Thiemann, ha assegurat que el festival es vesteix "de gal·la" per celebrar la primera dècada d'existència.

Per a Thiemann, un dels objectius del festival és "apropar la música a aquells col·lectius que encara veuen els espais convencionals i els preus de les entrades com a barreres insalvables". En aquest sentit ha parlat també el director executiu de l'AIMS, Robert Brufau, que ha explicat que és un projecte que "aposta per obtenir un impacte territorial fort i per aconseguir la democratització cultural". I ha afegit: "Ens hem allunyat de Barcelona per organitzar un festival a la Catalunya central i crec que ho estem aconseguint."



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona