Societat

religió

Més de 6.000 joves arriben avui a Girona per la JMJ

Uns 160 autocars començaran a arribar amb joves de deu nacionalitats diferents camí de la trobada a Madrid amb el papa

Dormen en pavellons de la capital, Sarrià, Sant Julià i Fornells

Uns 160 autobusos està previst que arribin avui a Girona per passar els dies previs de la jornada mundial de la joventut (JMJ) que se celebra a Madrid la setmana que ve amb la presència del papa. Des de primera hora de la tarda, el Bisbat de Girona amb coordinació amb l'Ajuntament han organitzat un dispositiu de seguretat per distribuir els busos.

S'ha previst que els autobusos s'aturin a Sarrià on els indicaran si s'han de dirigir als aparcaments que s'han habilitat a Fontajau, Domeny i els Maristes. Els més de sis mil joves provenen de deu nacionalitats diferents, i especialment nombrosos són els col·lectius italians i francesos, però també arriba gent del Paraguai, el Canadà, Suïssa, Alemanya, l'Equador, Hongria, Polònia, Àustria i Eslovàquia.

Tot aquests joves s'hostatjaran o bé en el centenar de famílies d'acollida que col·laboren amb el Bisbat o bé en pavellons poliesportius de Girona, Sarrià, Fornells o Sant Julià de Ramis.

Així Fornells acull uns 640 joves, uns 2.000 entre els pavellons de Sant Julià de Ramis i Sarrià de Ter i la resta en pavellons de la capital gironina, com és el cas dels Maristes, a Palau-sacosta, la Salle, el col·legi Vedruna o el convent de les Josefines, entre d'altres.

Més de 300 voluntaris

El Bisbat va fer ahir l'última trobada amb els més de 300 voluntaris que a partir d'avui s'encarregaran d'organitzar i donar suport als diversos grups per donar-los els últims consells. Ahir al vespre el bisbe Francesc Pardo va oficiar una missa a la catedral amb els voluntaris. Els joves faran visites per la diòcesi i vetlles joves a la catedral.

LA XIFRA

3.500
quilos
de fruita consumiran els joves en els 62.500 àpats i més de 10.000 caixes de menjar i beguda.

Gran missa multitudinària el dilluns 15

L'acte més multitudinari previst per als més de 6.000 joves que passaran uns dies per terres gironines serà la missa multitudinària que s'ha programat pel dilluns dia 15 d'agost a les vuit del matí. La cerimònia es farà al parc de les ribes del Ter. A les onze del dilluns està previst que els 160 autobusos necessaris per transportar els joves emprenguin el camí de Madrid per assistir a les Jornades Mundials de la Joventut amb la presència del Sant Pare.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.