Les ruïnes del castell d'Oliana es transformaran en un jardí de roses i art

Els actes s'iniciaran a les deu del matí amb una xocolatada popular i tot seguit es farà una plantada de rosers i lavandes. A les dotze, tindrà lloc la inauguració oficial i a partir d'aleshores s'aniran succeint, sense interrupció i fins a la matinada, intervencions artístiques, música en viu, malabars, arts escèniques i actuacions literàries. Paral·lelament, es desplegarà una fira artesanal i una fira d'art, a la vegada que es podrà contemplar una exposició de diferents arts plàstiques que ocuparà totes les parets i racons de les ruïnes.

Segons han explicat Aina Pujol i Alejandro Nilo, coordinadors de l'organització del festival, un dels objectius prioritaris és implicar-hi al màxim la societat olianesa per tal que tothom es faci seva aquesta iniciativa cultural. La resposta ha estat «molt positiva», ja que s'hi han apuntat des de l'escola fins als escriptors locals.

Els artistes que participaran en el festival arribaran de diversos llocs de Catalunya, Andorra i altres països. Els organitzadors han destacat el caràcter altruista de totes les actuacions programades. S'han previst quatre espais per a les actuacions, en petites places de l'antic poble, però els visitants es podran trobar amb sorpreses en qualsevol indret del recinte del festival.

Després del festival alguns del elements de la jornada restaran permanentment al recinte, entre ells les decoracions florals en forma d'arcada que hauran transformat l'indret i una escultura de ferro que cedirà Alejandro Nilo.

Pels més menuts hi hauran espectacles i sessions de contacontes a càrrec de Fernando Franco i Roser Fons. La jornada comptarà amb la participació de diversos escriptors, dels quals ja han confirmat la seva assistència, Mª Àngels Tapies, Joan Obiols , Jordi Pasques, Sebastià Sardiné, Josep Espuñas i Jordi Soler Camardons.

L'oferta de grups musicals serà molt variada i extensa, i en destaca pel seu exotisme i posada en escena l'espectacle musical del grup Manavai, procedent de l'Illa de Pasqua. A més participaran Artur Regada (Jazz), Matias Luna (Tango), Alba Regada (Roc), la Coral Oliana (Caramelles), To be Continued (Indie), The barely Legal Experience (Roc), Ufo Contact (Electrónica), Marc Payerols (DJ), Opera mística, Benjamí (clàssica), entre d'altres.

Tant la primera tinent d'alcalde i regidora de Cultura de l'Ajuntament d'Oliana, Pilar Quingles, com el vicepresident primer del Consell Comarcal, Antoni Casanovas, han expressat el suport d'ambudes institucions a la iniciativa del col·lectiu Cau de l'Art i desitgen que aquesta primera edició sigui l'inici d'un projecte que vagi creixent i consolidant-se de cara al futur.

Pujol i Nilo han anunciat també que Cau de l'Art, un petit grup d'artistes d'Oliana, estan treballant en la creació d'una Casa de Cultura al poble que s'obrirà al públic d'aquí uns mesos. La intenció d'aquesta tasca que estan duen a terme aquest col·lectiu és revitalitzar la cultura a Oliana i també millorar el patrimoni cultural.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

‘Pájaros’ i ‘El fred que crema’ s’imposen al primer festival de cinema

blanes

La polèmica ‘invasió’ de la fórmula 1 a Barcelona

Barcelona

Un gran memorial a cel obert

Portbou
SOCIETAT

Reaccions de tot tipus entre els restauradors per Temps de Flors

girona
ciència

La UB identifica mutacions que causen dos tipus de ceguesa

Barcelona
Societat

Inversió de 620.000 euros per mitigar la calor a Sant Cugat

Sant Cugat del Vallès
MEDI AMBIENT

Viladecans vol doblar el nombre d’arbres urbans en sis anys fins a arribar als 30.000

Viladecans
RELIGIó

La presència dels Claretians a Lleida s’acabarà a l’agost després de 140 anys

LLEIDA
SOCIETAT

Commemoraran l’arribada de La Canadenca al Pallars

TREMP