Societat

Un mort al Rosselló engolit per la sorra d'una platja

El jove de 18 anys havia cavat, per jugar, un orifici d'uns dos metres de profunditat al litoral de Torrelles de la Salanca

Va quedar en coma dos dies a l'Hospital de Perpinyà abans de sucumbir

Un estiuejant de 18 anys, originari del nord de França i que estava de vacances a Torrelles de la Salanca, va quedar atrapat dimecres a la tarda en un forat a la platja. El jove havia cavat ell mateix a la sorra, per jugar, el forat de gairebé dos metres de profunditat que el va engolir. L'alerta la van donar cap a les quatre de la tarda quan la família del jove va trobar-lo a faltar. Tot i la intervenció de banyistes i dels serveis de vigilància de la platja, l'alliberament del jove va costar per la quantitat de sorra que l'havia cobert. Després extreure-la del parany, la víctima va ser transportada en estat crític a l'Hospital de Perpinyà on es va mantenir en coma des de dimecres fins aquesta nit de dijous a divendres quan finalment va sucumbir sense que els serveis mèdics l'hagin pogut reanimar.

Els fets es van produir en una platja força freqüentada, a poca distància del grup d'amics amb qui anava la víctima, i no gaire lluny dels serveis de vigilància. Tot indica que el jove va quedar aspirat de manera sobtada, raó per la qual la gent del voltant no se'n va adonar immediatament. Segons les primeres investigacions, a causa de la proximitat del mar, la fondària del forat va fer que arribés a una capa d'aigua que amb tota probabilitat va provocar una esllavissada de sorra que va xuclar el noi i el va deixar enterrat sota un gruix important.

Els casos de l'Empordà

Dos casos semblants s'havien produït a les platges de l'Alt Empordà. Al juliol de l'any passat un noi de 12 anys, de nacionalitat suïssa, va morir mentre jugava a les dunes de Castelló d'Empúries. Els fets, similars als de Torrelles, van passar quan el nen jugava amb els seus dos germans, de 13 i 8 anys, davant del càmping Laguna, a la banda dreta de la Muga. Mentre els pares estaven en una banda prenent el sol, els tres vailets havien fet un túnel en una de les dunes i jugaven a passar-hi per dins. A base d'anar-hi passant, l'estructura de sorra va cedir i un nen va quedar sepultat.

Ho va veure el guarda jurat del càmping Laguna, que va observar que de la sorra sortien uns peus. Va ser llavors quan van saltar les alarmes. Ràpidament es van desplaçar fins al lloc dels fets efectius de la policia local, Mossos d'Esquadra i serveis mèdics. Malgrat els treballs de reanimació fets pels serveis mèdics, no es va poder salvar la vida del menor.

Deu anys abans, un altre cas més increïble encara havia passat a Sant Pere Pescador, l'any 1980. Un nen va desaparèixer misteriosament davant d'una quinzena de persones mentre era a la sorra damunt de la seva tovallola, a la platja. Els pares, suïssos, van marxar al seu país sense haver trobat ni un rastre del petit Ronnie i en aquell moment es va pensar que el nen s'havia afogat al mar. Tres anys després, els forenses van anar a desenterrar un cos a la platja. Era el nen desa-paregut i el cos estava exactament en el quadrat on Ronnie tenia estesa la tovallola quan va desaparèixer. Se l'havia empassat la terra, literalment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona