Festes populars i fires

MOIÀ (Bages)

Retorn al 1714, X Festa Barroca

Tornar a aquell 1714

La Festa Barroca de Moià manté com a eix central les recreacions històriques dels fets bèl·lics succeïts el 1714, però en aquesta edició reforça el mercat del segle XVIII. Així, les parades de productes artesans i tradicionals –que es van incorporar l'any passat en substitució de les demostracions d'oficis antics– s'instal·laran també diumenge i ocuparan més espai. La principal novetat és que el conjunt de la festa –sempre el dissabte més proper a la Diada– s'amplia a dues jornades, coincidint amb el fet que enguany l'11 de setembre s'escau en diumenge.

Les recreacions històriques a l'entorn de la figura de Rafael Casanova, fill de Moià, tindran lloc principalment dissabte. Començaran al migdia amb una desfilada de soldats i tronada de canons, acció que es repetirà diumenge, abans de l'acte institucional. Ja a la tarda es farà el jurament de banderes, que recrea com es constituïen els regiments –en aquest cas el de Dragons i Cuirassers de Sant Miquel– que formaven l'exèrcit que defensaria Catalunya durant la Guerra de Successió.

La tercera recreació recordarà l'elecció de Casanova com a conseller en cap. Posteriorment es posarà en escena com va ser la darrera junta de guerra, en la qual es va decidir el futur de Barcelona i de Catalunya, i tot seguit, la jornada de l'11 de setembre del 1714. La festa es clourà a la plaça Major amb música tradicional i un tast d'àpats de campanya.

10 i 11 de setembre. Entorn de l'església i nucli antic. Mercat, ds. d'11 a 22 h i dg. de 10 a 15 h.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.