Societat

SUCCESSOS

Detinguts a Amposta per la mort de l'exparella de la filla

La víctima es va acostar a l'habitatge dels pares de la seua xicota, on també vivia la noia, tot i tenir una ordre d'allunyament

La baralla va acabar amb un apunyalament mortal al mig del carrer

El barri dels Xiribecs d'Amposta es va despertar ahir commocionat per l'assassinat d'un jove de 23 anys, Albert Ferré, que va morir apunyalat després d'una baralla familiar. Ferré es va dirigir dijous a la nit al barri on viuen la seua exparella i els seus pares, així com el seu fill, tot i tenir una ordre d'allunyament de la xicota dictada pel jutjat dilluns d'aquesta mateixa setmana. I després d'una discussió amb els seus exsogres, Ferré va quedar estès a terra. Hores després del succés, el pare de l'exparella de la víctima es va entregar als Mossos d'Esquadra i es va declarar autor dels fets, però després de la seua declaració els agents dels Mossos van detenir també la mare de la noia com a còmplice de l'apunyalament mortal.

Fonts pròximes a la investigació sostenen que els fets es van produir quan el jove, conegut a la ciutat com lo Caveret (la seua mare és originària de Deltebre, al Baix Ebre), era al bar La Saleta, del carrer Barcelona. El seu exsogre, que viu en un bloc de pisos proper, hauria irromput a l'establiment i va començar una baralla entre tots dos. Ja fora, a la via pública, l'home hauria apunyalat el noi, que va recórrer unes desenes de metres deixant un rastre de sang i va caure gairebé mort a la cruïlla dels carrers Àvila i Holanda. Els membres del Servei d'Emergències Mèdiques ja no van poder salvar-li la vida, tot i que van estar una estona intentant reanimar-lo. El succés va tenir lloc a menys de 200 metres de la comissaria de la policia local d'Amposta.

Molts veïns de la zona van sentir els crits de la baralla. Alguns d'ells van poder veure els fets des dels balcons de casa seua. Segons han relatat alguns d'ells, el jove acudia sovint a aquesta zona de bars del carrer Barcelona, on havia residit amb els seus pares temps enrere, just a la mateixa illa de cases on viu la seva exparella. Dijous a la nit era al bar La Saleta. Segons aquest mateix relat, però, el jove, s'hauria dirigit a la plaça de davant del bar per llançar crits en direcció al pis dels pares de la seua exparella. Seguidament, el seu exsogre hauria baixat a buscar-lo i hauria començat la baralla.

Altres veïns han explicat també que la víctima mantenia una relació conflictiva amb la família de la seva exparella, d'ètnia gitana i que residien des de fa quatre anys a Amposta.

Fet aïllat

L'Ajuntament d'Amposta ha lamentat els fets i ha puntualitzat que és una cas aïllat. “És una desgràcia total i absoluta, sempre s'ha de lamentar una mort, i encara més d'un jove”, va manifestar el regidor de Governació de l'Ajuntament d'Amposta, Josep Garriga. “De discussions n'hi ha a totes les famílies, però aquest desenllaç ens ha deixat trasbalsats”, va afegir Garriga. Els pares de la víctima fa vint anys que resideixen a la capital del Montsià, tot i que ell és originari de Sant Jaume d'Enveja i ella, de Deltebre.

Conflictes veïnals

Sense deixar de lamentar els fets, els veïns que coneixien Albert Ferré l'han recordat com una persona que havia generat problemes de convivència a l'edifici del carrer Barcelona on vivia i al barri dels Xiribecs, alguns dels quals havien arribat al jutjat.

LA DATA

12.09.11
és el dia en què
el jutjat número 2 de violència de gènere d'Amposta va dictar l'ordre d'allunyament

LA FRASE

És una desgràcia total i absoluta. No sabem per quin motiu la discussió va acabar de forma tan tràgica
Josep Garriga
REGIDOR DE GOVERNACIÓ DE L'AJUNTAMENT D'AMPOSTA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.