Ruiz creu que el temps d'espera “no és rellevant” si se solucionen els problemes dels pacients
El conseller assegura que escurçaran la mitjana d'espera si poden, però que la prioritat és donar una bona resposta mèdica
Els pacients que van a urgències als hospitals de la Vall d'Hebron i l'Arnau de Vilanova de Lleida són els que han d'esperar més de tots els centres de l'ICS
El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha afirmat que “el més rellevant” no és el temps de mitjana que cada pacient ha d'esperar per ser atès a urgències, sinó que rebi una bona resposta mèdica.
El conseller ha destacat que el que té més transcendència és que cada pacient surti de l'hospital havent rebut el tractament que necessita. “El més rellevant no és el temps que t'esperes, és si t'han solucionat el problema o no”, ha afirmat Ruiz que destaca que la prioritat sempre és atendre primer els pacients que pateixen una urgència vital.
Temps d'espera
Els pacients que van a urgències als hospitals de la Vall d'Hebron i l'Arnau de Vilanova de Lleida són els que han d'esperar més de tots els centres de l'ICS.
En concret, una mitjana de 48 minuts, quasi mitja hora més que els usuaris del Trueta de Girona, a qui atenen passats 20 minuts de mitjana.
A mig camí es troben les esperes a les urgències de Can Ruti (30 minuts); del Verge de la Cinta de Tortosa (36); de l'Hospital de Viladecans (39); de Bellvitge (43), i del Joan XXIII de Tarragona (43).
D'altra banda, el temps d'espera màxim ha superat les 9 hores a l'Arnau, a Bellvitge i al Joan XXIII, segons una resposta parlamentària de Salut.
En resposta a una petició del diputat socialista Josep M. Sabaté sobre els temps d'espera a les urgències dels hospitals de l'Institut Català de la Salut (ICS), el conseller de Salut, Boi Ruiz, ha fet públiques xifres d'aquest any i del 2010 que denoten la diferència que hi ha en el temps d'espera d'entre uns i altres centres.