Societat

Detectats alts nivells de radioactivitat en arròs de Fukushima

El cereal analitzat té uns nivell de cesi radioactiu de 500 becquerels per quilogram, per damunt del límit fixat pel govern japonès

El ministeri d'Agricultura ampliarà les seves inspeccions a 300 punts de la zona

Les autoritats japoneses han detectat el primer cas d'arròs contaminat per substàncies radioactives que excedeixen els límits establerts pel govern.

El ministeri d'Agricultura ha confirmat que ha trobat nivells excessius de cesi radioactiu durant un examen preliminar a una mostra d'arròs realitzat abans de la recol·lecció. En concret, ha donat uns nivells de 500 becquerels per quilogram, per damunt del límit de 200 becquerels fixat pel govern.

El cereal analitzat provenia d'una plantació de la localitat de Nihonmmatsu, a la província de Fukushima, i a 56 km a l'est de la central nuclear accidentada el passat 11 de març després del terratrèmol que va assolar la costa nord-est del país.

El ministeri ha assegurat que la prefectura de Fukushima ampliarà les inspeccions des dels 38 punts actuals a 300 àrees properes al lloc de la troballa per evitar que l'arròs contaminat arribi al mercat.

Aquestes inspeccions van començar a l'agost en forma de tests preliminars abans d'autoritzar-ne el comerç. No obstant això, si els nivells de radiació detectats excedeixen els 200 becquerels per quilogram, la collita ha de ser objecte de més exàmens per verificar si es apte per al consum humà. En cas que l'index superi els 500 becquerels per quilogram, el comerç d'arròs de la zona ha de ser aturat.

Fins el moment, no s'havia prohibit cap carregament d'arròs provinent de la prefectura de Fukushima.

Encara que els resultats són preliminars, si aquesta dada es confirma suposaria un fort contratemps per als agricultors de la zona, ja que es podria suspendre la comercialització de les seves collites.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.