Societat

Viure al País aquest diumenge a France 3

El programa mensual en català proposa tres reportatges

L'edició d'aquest diumenge 2 d'octubre, presentada per Joan Lopez, tractarà de tres temes. Els dos primers se situen a Catalunya Nord, l'un d'històric i l'altre de contemporani. El tercer tractarà dels jardins del castell de Peralada a l'Alt Empordà.

El primer reportatge torna sobre el film d' André Soucarrat Valmanya, autopsie d'une tragédie, realitzat aquests últims anys i, fet inusual, retocat vàries vegades. La pel.licula, que recorda el pillatge i l'incendi del poble de Vallmanya al peu del Canigó pels soldats alemanys i els milicians a l'agost 1944, ha despertat certes polèmiques pel que fa les circumstàncies avançades en el film, en particular sobre la mort del maquisard Julien Panchot, torturat i executat a les mines de la Pinosa, situades més amunt del poble.

El segon reportatge ens presenta la família Vizentini en la qual la mare, el fill i la filla componen un grup musical de músiques tradicionals. Anomenat MAL.LV , aquesta formació s'ha especialitzat en el repertori folklòric català, bretó i alsacià.

Finalment, és una passejada a través els jardins del castell de Peralada, conegut pel seus vins, el seu festival d'estiu i la seva façana del segle XVI que el programa de Viure al País s'acabarà. El parc del castell, poc conegut, és ara a disposició del públic segons la voluntat dels propietaris. Aquest espai de 7 hectàrees és de fet un gran arborètum que compta amb un gran nombre d'arbres exòtics . Creat pels comtes de Peralada a partir de 1875, és un arquitecte francès, François Devillers, que va dibuixar el parc.

Diumenge 2 d'octubre a 11h30 -France 3

www.france3.fr



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.