Monogràfics

SANT MARTÍ VELL (Gironès)

Mercat ecològic

De la terra

Aquest dissabte hi torna a haver mercat de productes ecològics a Sant Martí Vell. La plaça de l'Església d'aquest municipi al peu de les Gavarres és el lloc de trobada de productors i elaboradors amb els consumidors, en aquest mercat pioner en la venda de productes ecològics, creat ara fa cinc anys.

A mercat, s'hi poden trobar parades de formatges, carns i embotits, hortalisses, llegums crus i cuits, pa, pastissos, mel, melmelades i conserves. Hi ha productes no alimentaris, com ara roba de casa, cistells i encens. L'oferta es complementa amb un bar on és possible fer un bon esmorzar amb productes ecològics.

El respecte al medi ambient i la proximitat entre productors i consumidors s'han convertit en els signes d'identitat del mercat ecològic de Sant Martí Vell, una fira de comerç just dels pagesos i elaboradors de productes que la terra els ofereix i que coneixen bé.

La temporada de tardor del mercat s'enceta amb nous tallers creatius. Destaca el dedicat a les construccions de fang. També hi haurà conferències relacionades amb l'agricultura ecològica. Els tallers s'organitzen amb la col·laboració de l'Ajuntament, els marxants i voluntaris que volen ensenyar les seves habilitats.

Cada segon dissabte de mes. A la plaça de l'Església.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.