Els Capgrossos, una passa al davant

El primer acarament entre Vilafranca i la Vella de Valls es resol en un empat de baixa intensitat

Els Capgrossos de Mataró, que la setmana passada ja van sorprendre estrenant tres construccions, van anotar-se ahir la millor actuació del cap de setmana, amb el quatre de vuit amb el pilar com a castell estel·lar. Va arribar en segona ronda, després d'un tres de vuit molt tranquil. Els Capgrossos van fer-lo semblar fàcil, i fins i tot es van permetre el luxe de canviar l'alineació (segon i terç) del pilar que havien descarregat la setmana passada. Amb bon ritme i sense treballar més del que demana una construcció d'aquest tipus, els del Maresme van completar-lo, per segona vegada en la seva història. Segellaven l'actuació el dos de set i el pilar de sis, i uns espectaculars tretze pilars de quatre simultanis, fent honor als anys que han complert.

Van acompanyar-los els Marrecs de Salt, que van plantar el cinc de set com a millor castell, i els Minyons de Terrassa, que es van reservar el salt endavant (probablement en forma de castell de nou o cinc de vuit) per a la setmana que ve o l'altra. Els malva van completar un treballat tres de vuit, el quatre de vuit i el cinc de set, però només van poder coronar el pilar de sis, que va fer llenya quan l'enxaneta començava el descens.

La Vella es folra

Si fins ara els Castellers de Vilafranca havien estat els únics a aixecar un castell folrat, ahir va afegir-s'hi la Colla Vella, que va estrenar el dos de vuit a la Selva. El castell va arribar a la tercera ronda, després d'un tres de vuit i un esforçat quatre de vuit. El principal objectiu, tot i haver-se de treballar, no va perillar en excés. Encara que de moment els vallencs no han pogut plantar gaires castells de vuit, apujaven així el seu llistó, que podrien tornar a aixecar la setmana vinent a França, on no descarten el cinc de vuit o el quatre de vuit amb el pilar.

Els Castellers de Vilafranca, que treballen intensament per estrenar el quatre de vuit amb l'agulla diumenge vinent, van ensenyar uns troncs de tres i de quatre de vuit força alleugerits i que no els van portar problemes. La torre de vuit tampoc se'ls va complicar més que en el moment, sempre delicat, de la passada de l'enxaneta.

Les Joves, en forma

Jove de Tarragona i Joves de Valls van trobar-se en l'aniversari dels Nens del Vendrell, en una actuació de la qual totes dues van sortir beneficiades. Els tarragonins, amb el primer quatre de vuit, van anotar-se la clàssica, mentre que els vallencs continuaven rodant un cinc de set que, ara sí, pren la forma del cinc de vuit que volen plantar diumenge a Valls. El tres i el quatre de vuit van completar l'actuació, de manera que repetien els registres que ja havien aconseguit el dia abans en una actuació al seu local.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.