Societat

El govern valencià no arriba al 0,7% per a mitigar la pobresa

Les Organitzacions no Governamentals denuncien la manca de compromís de la Generalitat Valenciana des que es va signar el Pacte contra la Pobresa

La coordinadora valenciana d'organitzacions no governamentals, la Campanya Pobresa Zero i la plataforma 2015, han celebrat dues jornades de trebvall a les localitats d'Algemesí, Elda i Petrer a fi de presentar a la ciutadania les conclusions de l'informe de seguiment del Pacte Valencià contra la Pobresa, signat el 5 de maig de l'any 2009 pels partits polítics parlamentaris.

A les jornades d'estudi i balanç han actuat com a assessors, Arcadi Oliveres i Paco Àlvarez. Tots dos han destacat decisions polítiques escandaloses preses amb excusa de la qualificada crisi econòmica. Els conferenciants que han participat a les jornades han subratllat que les autèntiques causes de la fam i l a pobresa extrema tenen el seu orige als abusos comercials, l'espoliació de recursos naturals, l'especulació amb els aliments i d'altres pràctiques portades a terme per corporacions transnacionals i governs occidentals.

L'informa de seguiment posa de manifest l'incompliment dels compromisos del Pacte Valencià per la Pobresa i planteja recomanacions perquè el govern valencià arribe al 0,7% del seu pressupost, compromés per al desenvolupament i la cooperació.

En matèria de comerç just, la comissió de seguiment insta la Generalitat Valenciana a l'adopció de criteris de Compra Pública Ètica i a la incorporació efectiva de productes de comerç just de tota classe dels centres públics, mitjançant un pla integral que abrace conselleries i Corts Valencianes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
GIRONA

Les associacions turístiques denuncien les pintades en establiments

GIRONA
societat

El govern valorarà si aixeca l’emergència per sequera al Ter-Llobregat

barcelona

Suport de la Zona Franca per al centre neurològic per a infants d’AVAN

TERRASSA

Campanya de sensibilització contra l’assetjament escolar

FIGUERES

El soterrament de les línies d’alta tensió entre Reus i Castellvell es farà realitat en cinc anys

Reus

Girona planteja una nova ordenança municipal de tinença d’animals

GIRONA
sequera

Els pantans guanyen fins avui 21 hm³ i 47 entre març i abril

barcelona

Ocupen un local municipal que usen els castellers per crear un casal de joves

SANT CUGAT DEL VALLÈS
societat

Jutgen un acusat que afronta més de 17 anys de presó per violar l’exdona

girona