Societat

Lliçó de civisme a Girona dels “indignats”

Més de 3.500 persones critiquen el capitalisme

Creix el moviment 15-M

“Capitalisme en crisi. De la indignació a l'acció!” Aquest va ser el lema de la pancarta que encapçalava la manifestació multitudinària que es va celebrar ahir a Girona, convocada pel 15-M. Aquest moviment social va aplegar durant més de dues hores més de 3.500 persones, segons els organitzadors –1.500 segons la policia local–, arribades de diverses poblacions de la demarcació; des de Palamós fins a Breda, amb un col·lectiu d'àvies indignades, passant per Sant Hilari Sacalm. Un tsunami humà de civisme que va recórrer Girona sense incidències.

La manifestació va sortir a les sis de la tarda de la plaça de Santa Eugènia o plaça del Barco, amb pancartes i crits diversos en què es recollia el sentiment general: “No pagarem la seva crisi” i “Capitalisme és precarietat” van ser alguns dels clams, mentre que en algunes pancartes es podia llegir “La velocitat de les tenebres supera la llum del moment” i “Els nens ens mereixem un món millor”.

La manifestació, des de la plaça del Barco, passant per la seu d'El Punt Avui a Girona, la Farinera, on es va llegir un manifest, fins a la delegació del govern, on es va fer un parlament, s'havia aturat molt abans i durant un moment al carrer Santa Eugènia, davant de la superestructura d'un edifici de quatre plantes inacabat. L'immoble gris es va convertir en el context de la concentració en una metàfora, com a mausoleu fred i mort, del creixement urbanístic desmesurat.

Uns pallassos vestits de mossos simbolitzaven irònicament el poder de l'autoritat, i uns altres, amb un peto en què es llegia “mitjans de desinformació”, atribuïen responsabilitats a la premsa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Distintiu Biosphere per a la platja i l’oficina de turisme de Torre Valentina

CALONGE I SANT ANTONI
SOCIETAT

Comencen les afectacions de trànsit per la Fórmula 1

Barcelona

La Diputació de Barcelona destina 1,3 milions a tenir platges més “segures i saludables”

Mataró
societat

Els pobladors del Pirineu central al neolític inicial ja menjaven làctics i derivats del porc

Barcelona

L’Ajuntament defineix dotze espais del municipi com a refugis climàtics

SALT
infraestructures

Les noves connexions de la C-17 amb polígons de Granollers i Lliçà de Vall, a punt d’estrena

Granollers
societat

Arrenca el judici contra l’acusat de violar una menor a Igualada el 2021 i intentar matar-la

Barcelona
societat

Consum de coques artesanes de Sant Joan, a l’alça

Barcelona
societat

L’Ajuntament demanarà ajut a la Generalitat davant l’auge de les ocupacions

Les Borges Blanques