Societat

berguedà

Cercs, de tèrmica a planta de biomassa

L'elèctrica alemanya E.ON estudia la possibilitat de la reconversió comptant que la tèrmica tanca al desembre

L'Ajuntament de Cercs i l'empresa propietària de la central tèrmica, E.ON, estudien aprofitar les instal·lacions per crear-hi una planta de biomassa. Després de 40 anys d'activitat, la tèrmica deixarà de funcionar el 31 de desembre. Se li ha acabat la vida útil i s'inclou en el pla estatal de reducció d'emissions, que estableix per a la central un funcionament màxim de 20.000 hores, que s'acaben aquest any. L'alcalde de Cercs, Ferran Civil, ha explicat que “el tancament deixarà sense feina 46 treballadors i suposarà una minva d'ingressos molt important per al consistori, que anualment recapta 200.000 euros dels impostos que cobra a E.ON”. L'alcalde ha assegurat que una planta de biomassa permetria aprofitar part de les instal·lacions i “gairebé triplicaria el nombre de llocs de treball directes i indirectes que actualment genera la central”. Segons Civil, la tèrmica és el lloc “idoni” per instal·lar una planta de biomassa perquè té la sortida elèctrica necessària i perquè està envoltada de boscos que aportarien la matèria primera. Civil considera que si la tèrmica de Cercs esdevé una planta de biomassa hi hauria “un doble benefici per al territori”: “D'una banda, per la generació de nous llocs de treball, i de l'altra, perquè tindríem uns boscos més nets i arreglats que dificultarien la possibilitat d'incendis.” Segons Civil, Cercs i la comarca “necessiten una nova activitat industrial com la biomassa”.

E.ON valora la capacitat potencial de la planta, una de les més importants del país si s'acabés fent, abans de decidir si vol liderar el projecte, una possibilitat que, segons l'alcalde, “n'asseguraria l'èxit, perquè es tracta d'una empresa amb gran experiència”. El conveni signat entre E.ON i l'Ajuntament té una vigència de quatre anys i, un cop finalitzat el termini, la central s'haurà d'enderrocar si no s'ha reconvertit.

LA DATA

31.12.11
Es tanca
la central tèrmica de Cercs, que es va inaugurar el 12 d'agost de 1971.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.