Societat

Mig centenar d'intoxicacions etíliques a Fires

El govern fa un bon balanç general i diu que qualsevol canvi de model serà pactat

Els nou dies de Fires de Girona van tenir un balanç de 50 atencions per intoxicació etílica i el comissament d'ampolles d'alcohol a 98 menors d'edat. Els municipals van atendre 48 persones begudes, quan l'any 2010 en van ser 66, mentre que la Creu Roja en va atendre dues per les 15 de l'any anterior. Aquestes van ser algunes de les dades que va fer públiques ahir el mateix alcalde de Girona, Carles Puigdemont, en un balanç de Fires que va qualificar de “satisfactori” pel que fa a la participació de gent en els actes tradicionals de Fires.

Per Puigdemont la polèmica pel tancament i sancions de tres barraques “són fets numèricament aïllats que no desmereixen l'èxit global de Fires”. L'alcalde considera que algunes xifres “marquen una bona línia a seguir en properes edicions”, com el fet que hagin baixat de 61 a 44 els delictes als voltants de Fires i això hagi reduït a la meitat les detencions al voltant del sector firal.

Amb les dades també destaquen que s'hagin obert 163 actes per drogues davant de les 133 de l'edició anterior. Pel que fa als controls en alcohol, Puigdemont va subratllar que la pressió també es va estendre a botigues i comerços amb 106 inspeccions i l'obertura de sis denúncies. Quant al càstig a les barraques, l'alcalde va defensar que “ningú no pot dir que no vam advertir abans de Fires les conseqüències”. En el balanç econòmic, l'equip de govern calcula que la despesa acabarà sent d'uns 360.000 euros, un 14% menys que l'any anterior i l'estalvi en hores extres de policia per eficiència.

El nou model serà compartit amb tothom

Puigdemont va garantir que qualsevol canvi de model en la programació de Fires “el farem de manera compartida amb tots els actors”. L'equip de govern municipal de CiU considera que cal revisar el model no només de barraques de la Copa sinó de la resta de Fires, però garanteix que ha de mantenir el protagonisme de les entitats a la Copa. Respecte a les acusacions de la UGT, Puigdemont hi va passar de puntetes i només va destacar que “els actes dels Mossos són concloents i no diuen allò que explica el sindicat”. En tot cas, va respectar les actuacions o decisions preses per l'entitat sindical, que va presentar un recurs de reposició i no va voler obrir sense alcohol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona