Societat

La ruta dels orígens entre Occitània i Catalunya

Es pot anar des de La Ciutat de l'Espai de Tolosa del Llenguadoc fins al Centre d'Observació de l'Univers del Montsec a Àger,

La Ruta dels Orígens reuneix les sis institucions regionals i autonòmiques de la Comunitat de Treball del Pirineu amb l'objectiu de compartir els coneixements científics del patrimoni pirinenc mitjançant el tema de l'origen de l'Univers i de l'home. L'anomenada Ruta dels Orígens és un viatge cultural que permetrà, tan al públic en general com a les escoles, descobrir sobre el territori pirinenc las múltiples recerques científiques sobre l'Univers i els primers habitants de la Terra. Cada etapa del recorregut representa un període concret de l'evolució i el recorregut total proporcionarà una visió global sobre els Pirineus, des del Big Bang, fins a l'aparició de la Humanitat. Les possibilitats van des del descobriment de jaciments paleontològics i arqueològics, l'observació del cel i l'exploració de l'Univers, fins a l'estudi de la biodiversitat pirinenca. Aquesta ruta ha començat des del 3 de novembre.

A cavall dels estats francès i espanyol

Els col·laboradors de l'estat francès d'aquest projecte són La Ciutat de l'Espai i el Museu d'Història Natural de Tolosa del Llenguadoc i el jaciment A Cel Obert de Freurance, a la regió de Gers. Els socis a l'estat espanyol, tots a Catalunya, són el Centre d'Estudis per al Patrimoni Arqueològic de la Prehistòria de la Universitat de Barcelona (CEPAP-UAB), el Centre d'Observació de l'Univers del Montsec a Àger i l'Associació de Recerca i Divulgació del Patrimoni Històric (ARDPH) de Sant Llorenç de Montgai.

El projecte comú preveu la creació d'una exposició itinerant sobre el tema dels orígens que recorrerà el territori pirinenc al llarg de diferents anys, el desenvolupament d'una ruta turística i d'educació permanent formada per animacions individuals dissenyades pels socis d'ambdós costats de la frontera, i la creació d'una exposició permanent sobre els orígens de la vida i de l'Univers, a la Ciutat de l'Espai occitana.

Aquest projecte està finançat per la Comunitat Europea i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional. Aquesta iniciativa transfronterera i pluridisciplinària s'inscriu dins del marc del Programa Operacional de Cooperació Territorial Espanya-França-Andorra 2007-2013.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró
Societat

Estudien construir un centre de processament de dades al subsòl de La Sagrera

Barcelona
SANTA COLOMA DE FARNERS

El BOE publica la proposta alternativa del ramal de la MAT fins a Riudarenes

SANTA COLOMA DE FARNERS
SOCIETAT

Glaceres que es desfan als soterranis de la Catedral per Temps de Flors

girona
QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona