Societat

Cunillera destaca l'aposta dels socialistes per l'acadèmia de Talarn com a font d'ocupació al Pallars

Chacón va anunciar al setembre la continuïtat de l'equipament, amb nous cursos d'especialització

La candidata socialista per Lleida ha recordat la inversió del govern espanyol a la demarcació

La cap de llista del PSC al Congrés per Lleida, Tere Cunillera, ha assegurat aquest dilluns que la continuïtat de l'acadèmia de suboficials de Talarn, al Pallars Jussà, “és un exemple clar i evident de l'aposta del govern socialista per generar ocupació i riquesa al territori”. Cunillera ha destacat que l'activitat de l'acadèmia, amb més de quatre-cents integrants, “és un element dinamitzador ja que crea ocupació i negoci en sectors com el comercial i el de l'hostaleria, entre altres”. A més, Cunillera ha recordat que la ministra de Defensa i cap de llista per Barcelona del PSC, Carme Chacón, va anunciar al setembre la continuïtat d'aquesta acadèmia, amb nous cursos d'especialització i perfeccionament per a personal militar.

La candidata socialista també ha parlat dels Fons estatals d'inversió local (FEIL), així com els Fons estatals per a l'ocupació i la sostenibilitat (FEOL) com “motors dinamitzadors del territori”. Cunillera ha explicat que la inversió total d'aquests plans durant els anys 2009 i 2010 va ser de 113,37 milions d'euros a les comarques de Lleida, i a la localitat de Tremp, d'1,7 milions.

Una altra mostra de la “sensibilitat del govern del PSOE pel territori i els municipis” han estat, segons la candidata, l'adjudicació de fons de l'1% Cultural. A Lleida, aquesta partida ha estat de 18 milions d'euros; a Tremp, el Teatre de la Lira de Tremp ha rebut 150.000 euros.

Cunillera ha fet campanya aquest dilluns a Tremp, on ha visitat el mercat acompanyada pel cap de llista dels socialistes al Senat per Lleida, Paco Boya, i per l'alcalde del municipi, Víctor Orrit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.