Societat

Acord de la Generalitat amb Ryanair per a Girona i Reus

La companyia anuncia, tal com va avançar El Punt Avui, que ha arribat a un pacte amb la Generalitat per impulsar avions, rutes, trànsit i llocs de treball als dos aeroports a partir de l'abril del 2012

Assenyala que “el principi d'acord” només s'aplicarà si Aena no augmenta els costos aeroportuaris

La companyia Ryanair ha anunciat aquest dimecres que ha arribat a un “ principi d'acord” amb la Generalitat per sumar nous avions, trànsit i llocs de treball a l'aeroport de Girona a partir de l'abril del 2012. De la mateixa manera, ha explicat que també ha arribat a un acord per “reinstaurar rutes, trànsit i llocs de treball“ a l'aeroport de Reus, també a partir de l'abril del 2012.

En el mateix comunicat, Ryanair assenyala que el principi d'acord, avançat per aquest diari divendres passat, només es materialitzarà quan Aena “clarifiqui els costos aeroportuaris” que aplicarà a partir del 2012 a Girona i Reus. “Si Aena incrementa les seves ja elevades taxes a Girona i Reus, aquests projectes d'acord seran cancel·lats i els avions i rutes se situaran en d'altres aeroports amb costos operatius més baixos”.

El portaveu de Ryanair, Stephen McNamara, ha assegurat que la companyia espera que “Aena sigui sensata i no incrementi encara més les seves altes taxes a Girona i Reus”. Segons ha explicat, tant Ryanair com la Generalitat “han treballat intensament en les últimes setmanes per finalitzar els acords de creixement a Girona i Reus”. Per aquest motiu, McNamara espera que aquest esforç no quedi en res “pels alts costos dels impostos”.

Ryanair considera que l'acord amb la Generalitat per a l'aeroport de Girona aconseguirà incrementar el trànsit “passant dels dos milions per any actuals a més de tres milions de passatgers” un cop hagin passat els primers dotze mesos des de l'aplicació de l'acord.

Pel que fa a Reus, la companyia considera que l'acord permetrà incrementar el trànsit a 500.000 passatgers anuals, que generarien 500 llocs de treball.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat Francès

Esclaten violentes protestes a Martinica per l’augment del cost de la vida

Barcelona
Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona

L’Ajuntament fomentarà la salut i la mobilitat sostenible a la Sea Otter

GIRONA

Reparen el passadís i el vestíbul d’entrada de l’Escola Montjuïc

GIRONA