Societat

Les estacions obren amb comptagotes

Espot i Portainé obren pistes avui, i la Masella ho farà dissabte

Boí amplia, i Vaquèira i la Molina s'esperen

A poc a poc, les estacions d'esquí catalanes van obrint les portes malgrat l'escassa neu que hi ha acumulada al Pirineu i malgrat les temperatures suaus, que impedeixen que la neu fabricada pels canons de neu artificial durant la nit es consolidi durant el dia. Està previst que obrin avui les dues estacions pallareses que gestiona la Generalitat a través dels FGC: Espot i Portainé. Ahir la Masella també s'unirà al petit club de les estacions obertes, tot i que ho farà dissabte. Aquestes tres s'uneixen a les tres que han obert fins ara: Boí Taüll Resort, Vall de Núria i Vallter 2000. Però es tracta d'unes obertures parcials. Les estacions són lluny de trobar-se en ple rendiment.

L'arrencada de temporada d'aquest any és una batalla que es lliura gairebé pista a pista. Portainé obre avui la zona de debutants i 2,5 quilòmetres de pista de nivell intermedi amb un desnivell de 450 metres. Espot ha pogut preparar per avui pistes de nivell intermedi i avançat per sobre dels 2.000 metres. Igualment, la Masella obrirà dissabte només la zona de debutants, amb un quilòmetre de pista blava, quan l'estació disposa d'un total de 74 quan funciona a ple rendiment.

Boí Taüll amplia l'oferta

També Boí Taüll i Vall de Núria van obrir només les zones de debutants, i només Vallter 2000 ha pogut aproximar-se a la normalitat obrint des de dissabte passat 11 de les seves 14 pistes, segons van manifestar els responsables de l'estació. Per avui, Boí Taüll ha anunciat que amplia la seva oferta a partir d'avui amb l'obertura de 12 km de pistes vermelles i verdes per a usuaris de nivell avançat. L'estació tenia molta neu a les pistes altes i en faltava a les cotes baixes, i ara han aconseguit habilitar aquestes àrees elevades.

Vaquèira i la Molina estan esperant una millora climàtica que faciliti una obertura amb totals garanties. Des d'aquestes estacions no s'atreveixen a posar data, però diuen que obriran de seguida que la neu ho permeti.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.