A Llagostera no fan missa a l'església perquè no s'hi pot anar per unes obres

Les faran al casal parroquial i els enterraments, a la capella del cementiri

La plaça del Castell, un indret on conflueixen l'ajuntament, l'església, el castell i la muralla, queda tallada al trànsit un cop s'hi arriba. Un cop allà els cotxes només tenen sortida pel mateix lloc per on hi han accedit. Aquesta dificultat ha fet que l'Ajuntament i el mossèn hagin acordat traslladar els actes religiosos de l'església. Els preparatius per a les obres han començat aquesta setmana, i no es pot accedir amb cotxe a la plaça del Castell, tot i que sí a indrets propers. A partir d'ara, les misses del dissabte al vespre i del diumenge al matí es faran al teatre del casal parroquial, i els actes religiosos dels enterraments, a la capella del cementiri. El mossèn ja ha comunicat als feligresos aquests canvis, i a més ha penjat un full informatiu a la porta de l'església, mentre que l'Ajuntament ho comunica a través del seu web. A l'ajuntament, s'hi haurà d'anar a peu.

Aquests canvis duraran fins que acabin les obres, previstes per a finals del mes de juliol vinent, segons va explicar l'alcalde, Fermí Santamaria.

Les obres consisteixen en el trasllat del monument de la plaça al mirador lateral de l'església, a més de col·locar-hi llambordí i adequar una zona arbrada. La plaça continuarà mantenint l'espai d'aparcament. Els carrers Olivareta i Processó ja estan quasi acabats.

Breda, un cas semblant

Fa dos anys, a Breda van tenir un cas semblant al de Llagostera. Arran d'unes obres que es van fer a l'església de Santa Maria, les misses es van traslladar a una sala del CEIP Montseny. El rector va prendre aquesta mesura a causa del mal estat de les voltes de la nau principal de l'església, que tenien petits despreniments. L'estructura de l'església ja havia quedat greument afectada per un incendi durant la Guerra Civil. Els treballs de restauració que s'hi van fer posteriorment ja havien quedat deteriorats, cosa que obligava a fer-hi més obres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El 75% dels processos de justícia restaurativa a Tarragona i l’Ebre es van resoldre amb èxit l’any passat

TARRAGONA
judicial

A judici un grup que obligava 26 dones a prostituir-se

TARRAGONA
GIRONA

Les associacions turístiques denuncien les pintades en establiments

GIRONA
societat

El govern valorarà si aixeca l’emergència per sequera al Ter-Llobregat

barcelona

Suport de la Zona Franca per al centre neurològic per a infants d’AVAN

TERRASSA

Campanya de sensibilització contra l’assetjament escolar

FIGUERES

El soterrament de les línies d’alta tensió entre Reus i Castellvell es farà realitat en cinc anys

Reus

Girona planteja una nova ordenança municipal de tinença d’animals

GIRONA
sequera

Els pantans guanyen fins avui 21 hm³ i 47 entre març i abril

barcelona