Societat

Gemma Rojas

Emprenedora

“Els entesos parlen en un idioma que no se'ls entén”

Gemma Rojas (Manresa, 1975) és diplomada en turisme i es dedica a l'exportació de productes tèxtils però la seva veritable passió és el món del vi. S'ha fet emprenedora i ha obert una xarxa social per parlar de vins i obrir-se nous camins a la vida

Què és Vint­hink?

És una xarxa social per la gent que li agrada el vi. Hi ha gent que me l'ha defi­nit com el Face­book del vi perquè el fun­ci­o­na­ment
és bas­tant sem­blant però en comp­tes de com­par­tir fotos o vacan­ces amb els amics es com­par­teix una base de dades amb 58.000 vins, d'11.000 cellers, d'aquí i de fora. Es podrà con­sul­tar a l'ordi­na­dor i també a l'Iphone. Te la pots des­car­re­gar de forma gratuïta, i ara estem tre­ba­llant també perquè sigui acces­si­ble als dis­po­si­tius Android. Mol­tes vega­des el con­sum de vi es fa fora de casa i vam creure que era impor­tant que l'usu­ari pogués dis­po­sar d'infor­mació del pro­ducte en el lloc on es con­su­meix.

Com és que una per­sona que es mou en el món tèxtil acaba pro­po­sant una xarxa de vins?

Doncs perquè sóc una apas­si­o­nada dels vins i és un tema molt engres­ca­dor. Jo sóc del món de l'expor­tació de tei­xits i vaig enco­ma­nar la meva passió al meu marit, que és pro­gra­ma­dor informàtic.

Els cata­lans entren a la xarxa per comen­tar vins cata­lans o aca­bem fent allò de valo­rar més el que
es fa fora que no a casa?

Déu n'hi do com s'està pro­mo­ci­o­nant el vi català a la xarxa! Jo sóc del parer que s'ha de pro­var de
tot per poder com­pa­rar, però
el cert és que cada vegada més
els amants del vi opten pel pro­ducte català. El que cal és fer
soroll perquè com més en fem més s'escol­ta­ran els vins cata­lans. A Cata­lu­nya tenim vins igual
o més bons que els de fora del
mateix preu que a fora.

És una xarxa per a ente­sos?

No, això no, al con­trari. Hi ha molta gent que con­su­meix vi i no n'entén però té ganes de com­par­tir la seva tro­ba­lla. La xarxa vol ser el lloc con­for­ta­ble on la per­sona en pugui par­lar lliu­re­ment.

Hi ha eli­tisme al món dels vins?

No sé si és això però el que és cert és que hi ha com un mur... De vega­des els ente­sos par­len en un idi­oma que no se'ls entén. Nosal­tres el que volem és que la gent pugui com­par­tir els seus vins amb els seus amics i que per fer-ho no cal­gui posar notes de tast o des­criure amb exac­ti­tud uns deter­mi­nats aro­mes. Això no vol dir que els ente­sos en la matèria no hi puguin entrar. La xarxa per­met a la per­sona crear els seus cer­cles d'amis­tats. Molta gent encara no ha fet el pas de reco­ma­nar vins perquè cre­uen que per reco­ma­nar-ne cal saber-ne molt.

Detecto massa lite­ra­tura a les eti­que­tes d'alguns vins i poca infor­mació. Vostè què en pensa?

Doncs sí, jo també. Els pro­duc­tors de vi de vega­des, crec, no pen­sen en el con­su­mi­dor poc entès i pre­sen­ten eti­que­tes poc intel·ligi­bles i massa poètiques que et sug­ge­rei­xen... i després et tro­bes que aquell vi no t'acaba d'agra­dar gens. Si els pro­duc­tors volen
arri­bar al gran públic han de
pre­sen­tar els seus pro­duc­tes de manera clara i ente­ne­dora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.