Festes populars i fires

STA. EUGÈNIA DE BERGA (Osona)

Festa dels Tonis

Tots amb el passant

La Festa dels Tonis de Santa Eugènia de Berga implica prop de mig miler de persones. L'eix central és el passant de carros i cavalls de diumenge, tot i que la celebració s'enceta dissabte amb el pregó. Declarada festa tradicional d'interès nacional, treu al carrer una norantena de carros i 180 animals. Els organitzadors treballen des de fa anys en la recuperació de carruatges per garantir la pervivència de la festa. Aquest any s'afegeix a la comitiva un carro amb palla que es va carregar durant la II Festa del Batre, celebrada el juliol passat. Es tracta de palla sembrada, segada i batuda a Santa Eugènia.

La festa de diumenge comença a les 9 del matí amb un esmorzar de traginers. A les 10, a la plaça Major hi haurà les actuacions dels gegants, bastoners i falcons de Malla. Durant tot el matí, al mateix espai s'instal·larà una fira del comerç amb activitats i una exposició d'eines antigues. A les 12 del migdia es donarà el tret de sortida dels Tres Tombs.

29 de gener. A les 12 h, inici dels Tres Tombs.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.