Societat

Recuperada l'operativitat del servei ferroviari a Alacant

Els operaris d'Adif han finalitzat aquesta matinada la reposició i reparació del material sostret i danyat

La normalitat en el servei ferroviari a Alacant ha tornat hui amb l'eixida dels primers trens, un a Barcelona i un altre a Madrid, després que ahir quedés interromput durant setze hores com a conseqüència d'un robatori de material tècnic imprescindible per a la correcta circulació.

Els operaris de l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) van finalitzar a la una d'aquesta matinada els treballs de reposició i reparació del material sostret i danyat, segons han informat fonts d'aquesta entitat.

Pel que sembla, el robatori d'unes contrapeses -elements que mantenen la tensió mecànica de la catenària- va provocar que en el matí d'ahir un tren de llarga distància (Alacant-Barcelona) enganxés el seu pantògraf en la catenària i uns 1.000 metres de fil de contacte i sustentador van quedar danyats.

Com a conseqüència d'aquest succés, al terme municipal de Sant Vicent del Raspeig , una trentena de trens que enllacen Alacant amb Madrid i Barcelona i uns altres de mitja distància, no van poder operar.

Ambdós enllaços utilitzen la mateixa via d'accés i eixida a Alacant, que és la que va quedar inutilitzada, mentre que els trens que cobrixen el servei amb Elx i Múrcia no es van veure afectats.

La interrupció del servei va impedir a més de 3.000 viatgers eixir des d'Alacant o arribar a aquesta ciutat, segons xifres aportades per fonts de Renfe.

Renfe va mantenir un servei alternatiu d'autobusos perquè els viatgers pogueren arribar als seus llocs de destinació.

Els dos primers trens que han partit des de l'estació d'Alacant ho han fet amb totes les seues places venudes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.