Societat

Hotelers del Pirineu diuen que l'alarma “injustificada” ha fet desplomar les reserves

A la Val d'Aran les anul·lacions fan caure del 90% al 40% l'ocupació d'aquest cap de setmana, i a la resta del Pirineu no hi ha hagut reserves d'última hora

Sol, carreteres en bon estat i pistes d'esquí plenes de neu. Sembla el cap de setmana ideal per al turisme d'hivern al Pirineu. Però els hotels estaran mig buits avui i demà. Segons denuncien els hotelers, els possibles visitants s'han espantat per por d'unes inclemències meteorològiques que a les muntanyes no han tingut cap repercussió. “Estem indignats, durant tota la setmana s'han anat llançant missatges alarmistes absolutament injustificats quan la situació ha estat la normal d'un hivern”, es va queixar ahir Juan Antonio Serrano, propietari d'un hotel aranès i president de la Federació d'Hostaleria de Lleida.

Segons dades aproximades de la Federació d'Hostaleria, a la Val d'Aran s'espera per aquest cap de setmana un 90% d'ocupació, coincidint a més amb la celebració de la Marxa de Beret, una prova esportiva que té un miler d'inscrits de diversos països. Amb les anul·lacions que hi ha hagut durant la setmana, la previsió d'ocupació és només d'un 40%.

En altres zones del Pirineu, més vinculades a les reserves d'última hora, aquestes no s'han produït durant la setmana i, segons la Federació d'Hostaleria de Lleida, s'espera un cap de setmana “molt fluix”, tot i la previsió d'un dia fred però sense precipitacions, amb neu a les estacions d'esquí i amb les carreteres practicables.

Serrano ha qualificat d'“irresponsable” l'alarma generada amb mesures com ara l'anul·lació de l'activitat escolar o l'exhibició de màquines llevaneu i muntanyes de sal, i ho considera propi d'una “societat malalta”. “Que hi hagi dies freds i amb neu en cotes baixes passa tots els hiverns, però s'ha exagerat d'una manera obsessiva,” “Ara aquest cap de setmana tothom es quedarà a casa sense motiu i el sector turístic de tot el país tindrà pèrdues milionàries”.

Això afecta tot el turisme, amb tanta alarma ningú anirà avui al Delta ni a tastar caves al Penedès
J.A. Serrano
fed. host. lleida
Ens hem tornat bojos amb tanta obsessió per la seguretat, som una societat malalta


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pau Bosch
Nou president d’Amics de la Rambla

“Ara el nostre objectiu és obrir la Rambla al mar”

Barcelona
SOCIETAT

La síndica posa el focus a l’alberg de Badalona

Badalona
societat

L’esclavitud dels segles XV i XIX, a debat al Museu de l’Escala

l’escala
administracions

La Casa del Mar promocionarà el patrimoni pesquer de Llançà

llançà
sequera

La nova fase d’excepcionalitat dona més marge per omplir les piscines

barcelona
Societat

Mor Miquel Massana, fundador de l’empresa Centre Tèxtil Massana

SERVEIS

La Paeria atura la supressió de la recollida porta a porta a Pardinyes i Balàfia

LLEIDA
GIRONA

Puente preveu aviat la licitació del projecte d’enllaç del TAV i l’aeroport

GIRONA
estats units

TikTok demanda als EUA per una llei que amenaça de vetar el seu ús al país

barcelona